Productnieuws

Dynamisch inregelen ook bij inzet van warmtepompen in HVAC installaties

Met de IMI Heimeier Eclipse 300 thermostatische radiatorafsluiter met AFC technologie is automatische dynamische waterzijdige inregeling nu ook beschikbaar voor HVAC-systemen met grote debieten zoals grote radiatoren en HVAC-systemen met lage temperatuur verwarming

Dynamisch inregelen ook bij warmtepompen

Dynamisch inregelen is de overtreffende trap van waterzijdig inregelen. Met de Eclipse 300 kan je nu ook warmtepompinstallaties dynamisch inregelen. Om de prestaties van de warmtepomp te optimaliseren, is het essentieel dat het HVAC-systeem correct ingeregeld is en consequent het juiste debiet levert aan elke eindunit. Snelle aanpassingen, zoals het verhogen van de stooklijn of de opvoerhoogte van de pomp, moeten worden vermeden omdat ze de COP verlagen en het energieverbruik verhogen.

Om een stabiele bedrijfstemperatuur te handhaven en comfortabele kamertemperaturen te verzekeren, is het aan te raden om een parallel buffervat te plaatsen tussen de warmtepomp en de verwarmingsinstallatie (en vergeet de secundaire circulatiepomp hierbij niet).

Door een correct afgestelde inregelafsluiter TA STAD tussen het buffervat en de warmtepomp te installeren, wordt een perfect ingeregeld debiet gegarandeerd. Het buffervat vangt op doeltreffende wijze variabele debieten naar de ruimtes op, waardoor de algehele efficiëntie van het systeem wordt verbeterd.

Warmtepompen: meer volume

Het ‘probleem’ bij laag temperatuursystemen met warmtepompen is dat er om de gewenste afgifte te halen soms tot wel vier keer zo veel water over een radiator inclusief vloerverwarmingssysteem moet. Daar zijn veel bestaande leidingsystemen en instelbare radiatorafsluiters niet op berekend. De IMI Heimeier dynamische radiatorafsluiter Eclipse 300 levert een debiet tot 300 l/h en is daarom uitermate geschikt voor laag temperatuursystemen en renovatieprojecten. De standaard Eclipse 150 levert tot 150 l/h aan debiet.

Bekijk het assortiment