Brink Climate Systems

Brink Climate Systems streeft ernaar om comfort en gezondheid in woningen, kantoren of bedrijfspanden te creëren. Met oplossingen op het gebied van ventilatie, verwarming, koeling en warmwaterbereiding bereiken zij dit. Dit doet Brink Climate Systems door hun kennis toe te passen en met je mee te denken over complexe installatievragen.
 

We ademen 25.000 keer per dag en brengen maar liefst 80% van onze tijd binnenshuis door. De luchtkwaliteit in huis is van groot belang voor onze gezondheid, maar laat vaak te wensen over. Dat moet anders vinden we bij Brink. Het is onze droom om iedereen te laten genieten van excellente lucht in huis en onze ventilatieoplossingen maken dat mogelijk.   

Optimale ventilatie in elke situatie: 

  • centraal ventileren met warmteterugwinning (WTW).
  • decentraal ventileren met of zonder WTW.
  • ventilatie zonder of met toevoerkanalen.

Onze ventilatiesystemen zorgen voor excellente lucht in elke woon- of werksituatie. 

  • van kleine ruimtes, zoals een enkele kamer, tot complete woningen.
  • in appartementencomplexen, school- en kantoorgebouwen en zorginstellingen.
  • in nieuwbouw of bestaande bouw. 

In elke situatie verse lucht met Flair WTW-unit 

De Flair WTW-toestellen van Brink bestaan uit 5 toestelvarianten met een maximale ventilatiecapaciteit van respectievelijk 200, 300, 400, 450 en 600 m3/h. Het resultaat van een aerodynamisch ontwerp maakt de Flair efficiënter, stiller en veel energiezuiniger dan vergelijkbare producten. De unieke constant flow ventilatoren zorgen samen met de geïntegreerde besturing voor een perfecte balans tussen de in- en uitgaande lucht. Alle toestelvarianten zijn leverbaar als een linker- en rechteruitvoering met vier bovenaansluitingen (4b). De Flair 300 en 400 zijn er ook met twee boven- en twee onderaansluitingen (2b/2o). Voor nog meer aansluitmogelijkheden kent elk toestel een optionele Plus-print. De Flair 300 en 400 zijn tevens af fabriek als Plus-uitvoering beschikbaar. 

Bekijk de Flair WTW-toestellen

WTW zonder toevoerkanalen in bestaande woningen 

In sommige situaties is het realiseren van een kanalensysteem niet mogelijk. Dankzij het Multi Air Supply ventilatiesysteem kan in elke woning, zowel nieuwbouw als bestaande bouw, ventilatie met WTW worden toegepast. De basis van het systeem is een ventilatietoestel met WTW, zoals de Flair. Hiermee wordt verse gezonde lucht in de woning gebracht en vervuilde lucht afgevoerd. Bijzonder aan het Multi Air Supply systeem is dat de lucht vrij in de centrale hal of overloop (trapkolom) wordt toegevoegd.

Dus zonder toevoerkanalen. De verse lucht wordt toegevoerd via de spleet onder de deur van de verblijfsruimte en afgevoerd door de CO2-gestuurde Indoor Mixfan, een compacte ventilator die boven of naast de deur kan worden geplaatst. 

Bovendien zijn de oplossingen uit te breiden met diverse modules, zoals onze Evap luchtbevochtiger en de Pure Induct (filtering van fijnstof, bacteriën en virussen voor de meest zuivere ventilatielucht). Onze experts zijn benieuwd naar jouw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. 

Kwaliteit en duurzaamheid

Een hoge kwaliteit van de producten en diensten is voor Brink Climate Systems belangrijk. Zij willen namelijk het beste voor de eindgebruikers en dat mag de eindgebruiker merken, tenslotte is Brink een A-merk. Naast kwaliteit is ook milieu een belangrijk aspect. Brink Climate Systems zijn vóór duurzaam ondernemen, daarom zijn wij ook op het gebied van milieumanagement actief.

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen hebben zij een kwaliteitsmanagementsysteem die voldoet aan de internationale kwaliteitsnorm ISO 9001. Brink gebruikt de norm om aan de eisen van de klant te kunnen voldoen. Daarnaast stelt de norm dat ze moeten voldoen aan de op de product gestelde wet- en regelgeving.