Oventrop

Oventrop

Oventrop is in Duitsland een van de grootste merken voor HVAC, regeltechniek en appendages, met baanbrekende modulaire systemen voor efficiënte verwarming, koeling en schoon drinkwater — ook voor industriële toepassingen. Oventrop producten worden wereldwijd verkocht in meer dan tachtig landen.

Unieke Oventrop oplossingen zijn bijvoorbeeld:

  • Oventrop W-HTE modulair systeem — naverwarmer maakt aparte boiler bij warmtepomp overbodig. Bekijk de video over W-HTE.
  • Oventrop AQH high flow dynamische ventielen — grootste debietbereik (tot 420 l/h), beste dynamische werking (tot 1,5 bar), upgrade naar high flow met insert mogelijk. Bekijk de video over Q-Tech.

Snelgroeiend marktaandeel in Nederland

Wie eenmaal met Oventrop werkt, wil niet meer anders... Installateurs zijn vol lof over de eenvoud, de slimme modulaire oplossingen, het gevoel dat je degelijke Duitse kwaliteit in handen hebt én de korte lijnen met de deskundige mensen van Oventrop Nederland.

De nr. 1 in modulaire HVAC-systemen en design

Oventrop heeft het grootste modulaire productportfolio in de markt. Met componenten voor binnenklimaat, hydrauliek, drinkwater, stations en smart home biedt Oventrop altijd een passende oplossing. Bijvoorbeeld voor een badkamer of kleine aanbouw. Bekijk de video over Unibox.

Ook qua design is Oventrop de onbetwiste nr. 1. Geen enkel ander bedrijf in de branche voor verwarmingsappendages kreeg meer onderscheidingen. Bekijk de video over Regumag X.

Modulaire systemen besparen arbeidstijd en energie

Modulair werken is dé oplossing in een tijd van schaars technisch personeel. Met een Oventrop plug-and-play ‘bouwpakket’ maken installatiebedrijven meer klanten blij in minder tijd.

Ook zijn modulaire systemen essentieel omdat installaties met lagetemperatuurverwarming, koeling, just-in-time warmtapwaterbereiding etc. de beloofde combinatie van comfort en energiezuinigheid alléén waarmaken met feilloos op elkaar afgestemde componenten.

Betrouwbare Duitse kwaliteit

Oventrop was een van de eerste bedrijven met DIN EN ISO 9001 certificering. Bezoekers van Oventrop productielocaties zijn altijd onder de indruk van de hypermoderne machines, vergaande automatisering en strenge kwaliteitsbewaking.

In eigen gieterij en perserij vervaardigde ruwe onderdelen, worden verder verwerkt op numeriek gestuurde draaibanken. Assemblagemachines combineren de diverse onderdelen tot eindproducten.

Productielocaties in Hoog Sauerland en Polen

Gezien de grote vraag naar technisch geavanceerde Oventrop producten en de wereldwijde expansie, heeft Oventrop in de afgelopen jaren twee nieuwe productielocaties geopend.

Naast de vestiging in het Duitse Olsberg, opende Oventrop in 2015 de vernieuwde assemblagefaciliteit van 12.000 m2 in Brilon, ook gelegen in Hoog Sauerland. In 2022 opende Oventrop een derde productielocatie van 50.000 m2 in Polen, gezien de ruime beschikbaarheid van gekwalificeerde medewerkers daar.

De relatieve nabijheid van de Oventrop productielocaties is duurzaam qua transport en vergroot de leveringszekerheid voor Nederlandse afnemers.

Wir regeln das.

www.oventrop.com

Bekijk het assortiment