Oventrop

Oventrop

Oventrop is één van de meest toonaangevende Europese fabrikanten van appendages, regelingen en verwarmingssystemen. Oventrop is de complete partner voor groothandels, installateurs, adviseurs en de industrie.
 

Het doel van Oventrop is langdurige relaties op te bouwen met haar partners. Belangrijke voorwaarden voor het zakelijke succes van Oventrop vormen de opleidingen en bijscholingen.

Historie

Arnold Oventrop richt in 1851 de "Arnold Oventrop & Co. Messing- und Broncewaarenfabrik zu Altena" op. Het assortiment bestaat vanaf de start uit koperhoudende producten. In het begin worden er messing producten gefrabiceerd voor onder andere meubels, deuren en ramen. In 1980 wordt er een fabriek in Brilon geopend. Thermostaatventielen en andere verwarmingsappendages bepalen steeds meer het programma van Oventrop.

Vandaag de dag werken er in de vestigingen in Olsberg en Brilon in totaal 800 medewerkers. Oventrop biedt met meer dan 4.000 producten een omvangrijk assortiment op het gebied van verwarming, sanitair en industrie. Het programma wordt wereldwijd in de meeste landen aangeboden.