Productnieuws

Eenvoudig, schoon en veilig installeren met VSH PowerPress®

De tijd om een project af te ronden, gedegen kennis van complexe installatietechnieken en ervaren personeel zijn steeds schaarser aan het worden op de bouwplaats. Met systemen die eenvoudig, snel en veilig te installeren zijn, kunnen deze tekorten opgevangen worden. VSH heeft daarom expliciet op deze punten gelet bij het ontwikkelen van VSH PowerPress. 

Dit complete pressleidingsysteem is geschikt voor een veelvoud aan toepassingen met dikwandige buizen. Het systeem bestaat uit DW-profiel pressfittingen en appendages in de afmetingen ½” tot en met 2” en bijpassend gereedschap. 

Eenvoudig en schoon

Installatietijden worden beduidend verkort doordat alle verbindingen aan één stuk door verpresst kunnen worden. De fittingen en appendages zijn eenvoudig, zonder behulp van warmtebronnen, met compacte gereedschappen te verpressen. Door de ‘koude’ verbindingstechniek en het niet hoeven voorbehandelen van buizen, is een schone werkomgeving gegarandeerd. 

Dubbele veiligheid

Bij VSH PowerPress wordt de kwaliteit van de verbinding voornamelijk bepaald door het gereedschap en niet door de installateur. Daardoor wordt het risico op installatiefouten aanzienlijk beperkt. 

Alle fittingen zijn uitgerust met een visuele controle om te checken of de verpressing heeft plaatsgevonden: Visu-Control®. Na het pressen breekt de Visu-Control®-ring los van de fitting, waardoor in één oogopslag zichtbaar is welke fitting is verpresst en welke nog niet. Het achteraf markeren van gepresste fittingen is niet meer nodig, wat wederom een tijdsbesparing oplevert. 

Om er zeker van te zijn dat er niets over het hoofd is gezien, heeft VSH PowerPress tevens de Leak Before Pressed-functie (LBP). Mochten er nog verbindingen niet (juist) gepresst zijn, dan zullen deze tijdens de eerste druktest lekken. Dure herstelkosten worden hiermee voorkomen. 

Perfect te combineren

Met behulp van handige tussenkoppelingen is VSH PowerPress naadloos te combineren met andere draad-, press- en groefsystemen. Met VSH installeer je dus probleemloos vanaf hele kleine maten tot aan hele grote afmetingen een verwarmings-, koel-, perslucht- en sprinklerinstallatie. 

Meer informatie: www.vsh.nl/powerpress