Productnieuws

Oventrop Q-Tech dynamische radiatorkraan: unieke voordelen

Met de Q-Tech kun je razendsnel waterzijdig inregelen en krijgen je klanten tot 20 procent energiebesparing, meer comfort en minder geluid. De Q-Tech onderscheidt zich met een extra groot doorstroom- en drukverschilbereik en een standaard vuilfilter dat uitwisselbaar is bij volledige systeemdruk.

Maximale tijdwinst voor installateur

Met Q-Tech dynamische ventielen is waterzijdig inregelen eenvoudiger dan ooit. Instellen op het formaat van de radiator volstaat. Een tabel is niet nodig en de instelwaarde in liters per uur is direct op de knop afleesbaar. Dankzij een instelsleutel kan de volumestroom achteraf niet door leken worden gewijzigd.

Groot doorstroom- en drukverschilbereik

De Oventrop Q-Tech heeft een uitzonderlijk groot doorstroombereik van 10 tot 170 liter per uur en een uitzonderlijk groot drukverschilbereik tot 1,5 bar. Daarmee sluit Oventrop de mogelijkheid van beperkingen en problemen radicaal uit. Niet voor niets zie je Oventrop appendages maar één keer in de gehele cyclus van een bouwwerk: alleen bij installatie.

Uitwisselbaar onder volledige systeemdruk

Om problemen radicaal uit te sluiten is deze dynamische radiatorkraan bovendien standaard voorzien van een vuilfilter. Ook op lange termijn en in installaties met een onbekende mate van vervuiling, zorgt de Oventrop Q-Tech zo voor bedrijfszekerheid. Met behulp van het Oventrop Demo-Bloc kun je het vuilfilter reinigen of vervangen bij volledige systeemdruk.

Past in oude Oventrop radiatorkranen

Bij andere merken lukt het niet, maar zijn er bij een renovatie al kraanhuizen van Oventrop fabricaat, dus kraanhuizen voorzien van Oventrop beeldmerk? Dan kan het Q-Tech binnenwerk eenvoudig worden ingebouwd, zelfs bij Oventrop kranen uit 1974! Duurzamer kan het niet. En met het Demo-Bloc doe je de uitwisseling gewoon terwijl de installatie in bedrijf is!