Productnieuws

Panflex rookgasafvoersystemen: dit zijn de verschillen

Panflex produceert al jaren flexibele rookgasafvoerleidingen welke gebruikt worden als voering in een bestaand bouwkundig kanaal. Onze slangen worden veelal gebruikt in de middelhoogbouw. Maar wat kies je; rvs (Inox) of kunststof (Roax)? De verschillen zijn klein.

Weerstand

De flexibele rookgasafvoerleidingen (Inox en Roax) hebben beide een zeer lage weerstandswaarde. Dit is te danken aan enerzijds de inwendige diameter die altijd de aangegeven diameter is(dus niet kleiner) en anderzijds de gladde structuur van onze slangen.  Doordat de spiraling erg glad en gelijkmatig is ontstaat er een goede luchtstroom. Hierdoor ontstaat de bekende en tevens zeer unieke lage weerstad van de slang.

Levensduur

De Panflex Inox en de Panflex Roax flexibele rookgasafvoerleidingen worden beiden gefabriceerd uit hoogwaardige grondstoffen. Voor Panflex Inox gebruiken wij al jaren RVS 316 Ti. Voor onze Roax gebruiken we een speciale samenstelling van Polypropyleen met onder andere een anti-aging toevoeging waardoor het stijf wordt van UV-straling. Dit verlengt overigens ook de levensduur van de buis.

De grondstof van de rvs slang heeft zich de laatste drie decennia meer dan bewezen als wij kijken naar met name de levensduur. De levensduur verwachting van onze Roax afvoerslang is uitgebreid getest en gelijk bevonden aan die van onze rvs afvoerslang.

Beide afvoerslangen hebben dus een verwachte levensduur van minimaal 15 jaar wat overigens ook de garantie periode op onze rvs afvoerslang is, op Roax is dit 10 jaar. Er moet dan wel aan de voorwaarden worden voldaan maar deze lichten we je graag toe.

Verder…

Zijn er nog de temperatuursverschillen. Onze Inox kan tot 250 graden Celsius en Roax gaat tot 120 graden Celsius. Als we onze Inox slang met een gladde(dubbele wand) binnen kant produceren dan is deze geschikt voor openhaarden met extreem hoge temperaturen tot ver boven 500 graden Celsius.