Alles voor airconditioning

Rensa heeft een breed assortiment airconditioning, inclusief installatiemateriaal en gereedschap. Daarnaast ondersteunen we bij het maken van een koellastberekening; deze berekening helpt je de benodigde capaciteit en het type aircosysteem te bepalen. Bovendien helpen we met de inbedrijfstelling van het aircosysteem.
 

Stap 1 - Selecteer het aircosysteem

Rensa heeft een uitgebreid assortiment aircosystemen: single splits, multi splits en mobiele units. Hieronder vind je een greep uit ons assortiment, het volledige assortiment aircosystemen vind je op rensa.nl/airconditioning

Airconditioning van Inventor

Exclusief bij Rensa: De kwalitatief hoogwaardige airconditioning van Inventor. Bij Inventor staat service hoog in het vaandel. Dat uit zich in 5 jaar garantie en een ruime beschikbaarheid van onderdelen.
 

Bekijk het assortiment

Siesta Perfera R-32 wandmodel

Het Siesta Perfera R-32 wandmodel van Daikin kent een stijlvol en compact ontwerp, heeft een fluisterstille werking met slechts 19 dB(A) en de Flash Streamer zorgt voor krachtige luchtzuivering en allergeenbestrijding. Dit wandmodel beschikt tevens over een Heat Boost functie.

Bekijk het assortiment

 

Bij Rensa verkrijgbaar:  Bosch airconditioning

Airconditioning van Bosch is verkrijgbaar bij Rensa. Alle modellen zijn standaard voorzien van onder meer high density filters, defrost-functie en anti-corrosieprotectie en draaien op het energie-efficiënte R32-koudemiddel. Lees hier meer over de Climate airconditioners.

Bekijk het assortiment
 

Fujitsu voor woningbouw en utiliteit

Fujitsu is het Japanse topmerk voor onder meer warmtepompen en airconditioning. Fujitsu is al meer dan 50 jaar trendsetter en innovator in de sectoren woningbouw en utiliteit. Lees hier meer over dit merk.
 

 

Bekijk het assortiment

Remeha airconditioning: nu direct uit voorraad leverbaar

Diva airconditioning bestaat uit een compleet assortiment van energiezuinige airconditioningsystemen, voor koelen en verwarmen op een zo duurzaam mogelijke manier. De modellen zijn nu direct uit voorraad leverbaar op Rensa.nl 

Bekijk het assortiment

Vaillant ClimaVAIR: milieuvriendelijk en efficiënt

Met de nieuwe climaVAIR exclusive levert Vaillant een milieuvriendelijke en bijzonder efficiënte oplossing voor koeling én verwarming. De nieuwste invertertechnologie maken een energiebesparende werking, uniforme temperaturen en eersteklas energie-efficiëntie mogelijk. 

Bekijk het assortiment

Het aircoseizoen gaat weer van start. Ga goed voorbereid op weg én pak extra voordeel mee. Bekijk al onze acties rond airconditioning op Rensa.nl/acties

Stap 2 - Kies het installatiemateriaal

Naast de airco units zelf, levert Rensa ook alles wat je nodig hebt om een airconditioningsysteem in bedrijf te stellen. Van leidinggoten en opstelmateriaal tot muurbeugels en gereedschappen. Rensa heeft een breed assortiment direct uit voorraad leverbaar.

Geïsoleerde koelleidingen

Geïsoleerde koelleidingen zijn van belang omdat ze warmte-isolerend zijn. Je bespaart met het gebruik van geïsoleerde koelleidingen tijd bij het monteren; zo is achteraf isoleren niet meer nodig. Daarbij beperken de geïsoleerde leidingen geluidsoverlast en condensvorming.

Bekijk het assortiment

Opstelbalken & muurbeugels

Met het gebruik van opstelmateriaal hangt het aircosysteem stabiel en worden trillingen en geluid optimaal geabsorbeerd. Rensa levert zowel opstelbalken als muurbeugels. Daarmee heb je alles om het aircosysteem stabiel aan de muur te hangen.  
 

Bekijk het assortiment

Condenspompen

Bij het koelen produceert een aircosysteem condenswater dat moet worden afgevoerd. Om het condenswater eenvoudig af te kunnen voeren, heb je een condenspomp nodig. Rensa levert diverse merken condenspompen, waaronder pompen die al in leidinggoten verwerkt zijn. 

Bekijk het assortiment

Leidingkanalen voor airco

Canalit heeft een breed assortiment aan aircokanalen en bijpassende hulpstukken voor een strakke afwerking van onder andere koelleidingen, condenswaterafvoeren en koelinstallaties.
 

Bekijk het assortiment

Heb je een uitdaging met de geldende geluidseisen?

Rensa heeft ook een assortiment geluiddempende buitendeelomkastingen.

Bekijk het assortiment  

 

Stap 3 - Gebruik het juiste gereedschap

Voor het installeren van het aircosysteem is specialistisch gereedschap nodig. Rensa levert het gereeschap van Fieldpiece. Fieldpiece heeft een compleet pakket aan instrumenten voor het werken met koelmiddelen: van afpompunits, vacuümpompen en -meters tot aan weegschalen en lekdetectie. 

Conex Bänninger Maxi Pro Perssysteem

Conex Bänninger is specialist in het leveren van hoge kwaliteit fittingen, kleppen en accessoires. Het MaxiPro-perssysteem is een innovatief perssysteem dat geschikt is voor airconditioning en koeltechnische oplossingen. Het is een robuust perssysteem dat toegepast kan worden voor het maken van permanente verbindingen. Koelsystemen kunnen zo snel, veilig en goedkoop geïnstalleerd worden.

Bekijk het assortiment


Stap 4 - Inbedrijfstellen

Voor het inbedrijfstellen van een airco-installatie dien je als bedrijf BRL100 (F-gassen) en als monteur BRL200 gecertificeerd te zijn. Ben je (nog) niet in het bezit van deze certificering en wil je de installatie wel netjes in bedrijf laten stellen? Dan kan Rensa dit voor je regelen met behulp van zusterbedrijf Splitfix.

Het werkt heel simpel. Je bestelt via Rensa.nl een airconditioningsysteem en daarbij kan je eenvoudig de F-gassen inbedrijfstelling aan je bestelling toevoegen. Na het plaatsen van de order zal Splitfix contact opnemen om een afspraak te maken voor de F-gassen handelingen.

Lees meer over het inbedrijfstellen  
 

Wil je meer informatie over airconditioning?

Neem dan contact op met jouw Rensa verkoopkantoor.