Alles over airconditioning

Airconditioning kan het hele jaar door worden ingezet voor een comfortabel binnenklimaat: door het verkoelen van ruimtes in de zomer en het verwarmen in de winter. Het klimaat kan in elke ruimte naar wens worden aangepast. Benieuwd wat het aanbod van Rensa hierin is? Lees dan vooral verder.

Assortiment

Het assortiment van Rensa bestaat uit verschillende aircosystemen: mobiele units, single split en multi split units. Hiernaast bieden we natuurlijk ook alle benodigde toebehoren. Bekijk via onderstaande link de nieuwe airco installatiemateriaal en gereedschapwijzer.

Ga naar de Airco installatiemateriaal en gereedschapwijzer

Mobiele units

De mobiele airco is verplaatsbaar en werkt met een afvoerbuis. Hierbij is geen montage nodig, de klant kan de airco zelf plaatsen.

Modellen

De binnendelen van single en multi split units zijn er in verschillende modellen, namelijk wandmodellen, cassettemodellen, plafond-/vloermodellen, kanaalmodellen en consolemodellen.

Een oplossing voor iedere ruimte!


Single en multi split

De split airconditioners bestaan uit een binnen- en buitendeel. Het binnendeel haalt de warmte of kou uit de lucht, afhankelijk van de gekozen functie: het verkoelen of verwarmen van de ruimte. Deze lucht wordt door middel van het koudemiddel verdampt of gecondenseerd. De compressor in het buitendeel pompt het koudemiddel rond waardoor het een herhaald proces is.

Bij single split is er één binnendeel gekoppeld aan één buitendeel. Bij multi split kunnen er twee tot vijf binnendelen gekoppeld worden aan één buitendeel.

Airco toebehoren

Rensa heeft een breed en compleet assortiment in toebehoren. Denk hierbij aan opstelmateriaal, leidinggoten, bevestigingsmateriaal, leiding-koppelingssets en nog veel meer.

Rensa biedt het Maxi Pro perssysteem van Conex Bänninger dat geschikt is voor airconditioning.

Een compleet pakket aan specialistisch gereedschap voor de inbedrijfsstelling van het aircosysteem zoals afpompunits, vacuümpompen en lekdetectie is bij Gafco te bestellen.


Merken

Rensa biedt airconditioners aan van de merken Inventor, Daikin, Nefit Bosch, Remeha en Vaillant.

Inventor is exclusief verkrijgbaar bij Rensa. Er geldt 5 jaar garantie voor alle airconditioners van Inventor.

Daikin Siesta Comfora is stil en ideaal voor installatie boven de deur. Daikin Siesta Perfera beschikt onder andere over een heat boost functie.


Nefit Bosch Climate airconditioning maakt gebruik van het duurzamere koudemiddel R32 en beschikt over verschillende functies zoals de eco-mode. Ze zijn er in de 3000i en 5000i uitvoering.

ClimaVAIR airconditioning zorgt voor extra comfort dankzij slimme bedieningsfuncties en hoge luchtkwaliteit.

Installatie en inbedrijfstelling

Rensa biedt alle benodigde installatiematerialen voor het installeren van het aircosysteem. Het complete assortiment vind je hier.

Geen F-gas certificering of handjes tekort? Wij verzorgen de inbedrijfstelling voor je!

Er zijn certificaten nodig om te mogen werken met het koudemiddel wat in een airconditioner zit: de F-gassen. Dit betreft BRL100 als bedrijfscertificaat en BRL200 als persoonscertificaat.

Voor degenen die (nog) geen F-gassen certificering heeft - of deze wel heeft, maar handjes tekort komt - kan Rensa de inbedrijfstelling van de airco's verzorgen via zusterbedrijf Splitfix.

Hoe werkt Splitfix?

Bij het bestellen van airconditioning via Rensa.nl kan de inbedrijfstelling meteen aan de bestelling worden toegevoegd. Hierna neemt Splitfix contact met je op om een afspraak te maken. Het is ook mogelijk om Splitfix direct te benaderen voor een afspraak of om de diensten van Splitfix toe te voegen via onze aircoconfigurator.

 

Aircoconfigurator

Met onze aircoconfigurator kun je in enkele eenvoudige stappen de meest geschikte airco installatie selecteren voor elk project. Je voert een projectnaam of nummer in en de ruimte(s) waarin de airconditioning geïnstalleerd gaat worden. Hierna worden de geschikte units, het installatiemateriaal én de optie voor het inbedrijfstellen via Splitfix getoond. De gewenste producten kun je meteen aanklikken en worden toegevoegd aan de materiaallijst. Deze kun je opslaan als offerte of als bestelling. Dat bespaart je weer tijd.

Koellastberekening

Voor eenvoudige projecten kan de koellast berekend worden door middel van onze aircoconfigurator. Hierin voer je enkele basisgegevens in zoals de oppervlakte en hoogte van de ruimte(s) en hiermee maakt de configurator een koellastberekening. Zo eenvoudig kan het zijn!

Echter zijn er ook projecten waarbij er met meerdere, complexe factoren rekening gehouden moet worden. De experts van Rensa helpen je graag bij het uitvoeren van deze koellastberekening.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met jouw Rensa vertegenwoordiger of verkoopkantoor.