Nieuws

VSH PowerPress® , het complete dikwandige press-systeem

Productnieuws

Gemak dient de mens. Daarom heeft Aalberts integrated piping systems, VSH PowerPress® op de markt gebracht. VSH PowerPress® is een compleet pressleidingsysteem waarmee u met dikwandige buizen complete verwarmings- koel, perslucht- en sprinklerinstallaties kunt installeren.

Een onderhoudsvrij koelleidingsysteem? Dat is ideaal!

Productnieuws

Onderhoud en service van elk leidingsysteem is van groot belang voor een optimale werking. Maar wat nu als je een leidingsysteem kan installeren dat optimaal kan functioneren zonder service en onderhoud? Hoe dat mogelijk is legt Georg Fischer graag uit.

RAUTITAN stabil voor het transport van grotere volumes water

Productnieuws

Het RAUTITAN stabil systeem met alupex buis voor grote diameters onderscheidt zich door zowel de doorstroming geoptimaliseerde buis als de bijbehorende fittingen. Daarnaast overtuigt het leidingsysteem door zijn eenvoudige en betrouwbare installatie. Zo is het complete programma RAUTITAN stabil verkrijgbaar in de diameters 16 t/m 63 mm.

Leidingsystemen voor de utiliteit: liever persen dan lassen

Redactioneel

Wel gezocht, maar zelden gevonden: vakmensen die kunnen lassen. In de utiliteitsbouw verschuift daarom de vraag steeds meer van las- naar perssystemen voor dikwandig staal. Een ontwikkeling die veel voordelen met zich meebrengt.

Subsidie warmtepomp fors omhoog: dit zijn de nieuwe bedragen

Redactioneel

De subsidiebedragen voor warmtepompen gaan fors omhoog. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de nieuwe bedragen voor de ISDE-subsidie bekend gemaakt. Vanaf 1 januari wordt 30 procent van de kosten van een warmtepomp door de overheid betaald.

1 x opwijden met RAUTITAN

Productnieuws

Met de RAUTOOL-gereedschappen ga je voor optimaal werkcomfort en maak je snel en eenvoudig een gegarandeerd dichte schuifhulsverbindingstechniek boven je hoofd of in een schacht. Nu kun je nog sneller installeren door middel van de nieuwe opwijdkoppen QC1. Naast het snel wisselen van maten opwijdkoppen door de bajonetsluiting hoef je de RAUTITAN buis nu ook maar één keer op te wijden. Dit bespaart op je montagetijd.

De toekomst kleurt groen

Productnieuws

De ventilatiebranche is in verandering. Met een primeur binnen systeem D geeft DUCO je alvast een reden om in mei VSK 2022 bij te wonen. De ventilatiespecialist zet met de lancering van de nieuwe DucoBox Energy Comfort 400 en Energy Comfort Plus een stap vooruit in de evolutie van WTW-units.

Natuurlijk

Redactioneel

Ik mag graag op de pedalen staan of de wandelschoenen aantrekken. De natuur biedt zo veel moois: het zorgt er bij mij voor dat de batterij weer helemaal opgeladen is. En het doet je realiseren dat we een vak hebben dat er toe doet: we maken gebruik van de bronnen van die natuur, maar we dragen ook bij aan het voorkomen van uitputting van natuurlijke bronnen. Die verantwoordelijkheid moeten we als branche zeker niet uit de weg gaan.

Meer en hogere subsidie voor (hybride) warmtepompen

Redactioneel

Komend jaar kunnen we rekenen op meer en hogere subsidies voor hybride en all-electric warmtepompen. Gemiddeld wordt straks 30 procent van de aanschafwaarde ondersteund door de ISDE-regeling. Let op: dit geldt alleen voor de renovatiemarkt, niet voor nieuwbouw.

Dit zijn de (installatie)trends voor 2022

Redactioneel

De verduurzaming van bestaande gebouwen is dé grote trend van 2022. Het wordt het jaar van de (hybride) warmtepomp, maar ook andere technieken genieten verhoogde belangstelling. Rensa neemt je mee in de trends voor komend jaar. De belangrijkste zorg: hoe krijgen we al het werk samen gedaan?