Nieuws

aroTHERM pure: dé hybride instapoplossing

Productnieuws

De aroTHERM pure is de nieuwe hybride warmtepomp instapoplossing van Vaillant. Deze lichte en compacte lucht-water warmtepomp is voorzien van R32 split technologie en beschikbaar in vermogens van 4, 6, 8 en 10 kW. Dit maakt de aroTHERM pure veelzijdig toepasbaar: óf als add-on hybride bij een bestaande of nieuwe cv-ketel, óf als all-electric ready hybride waarbij stapsgewijs wordt toegewerkt naar volledig elektrisch verwarmen. 

IJs? Nee, liever niet! Voorkomen is beter dan bevriezen!

Productnieuws

Een warmtepompsysteem met een monoblock staat voor een deel buiten, inclusief leidingen en dus bestaat het risico van bevriezing. Met als mogelijk vervelende en kostbare gevolgen: systeemuitval of andere schade. De oplossing is de ProFreeze: een vorstbeveiligingsklep die ijsvorming in de leidingen voorkomt.

Minder nieuwbouw, meer renovatie

Productnieuws

Uit de recente Sectorprognose Bouw van ABN AMRO blijkt dat de bouw in 2024 een jaar van krimp tegemoet gaat. Door minder activiteit bij woningbouwers, architectenbureaus en in de hout- en bouwmaterialenindustrie neemt het volume in de sector naar verwachting af met 2,5 procent. Bij installatiebedrijven en ingenieursbureaus is wel groei te zien. Het vervangen van de cv-ketel door een warmtepomp speelt daarin een belangrijke rol.

Nieuwe HydroControl inregelafsluiters: beste Kv-waarden in de markt

Productnieuws

De nieuwe generatie Oventrop HydroControls heeft veel unieke tijd- en kostenbesparende voordelen. Zoals een ongekend groot debietinstelbereik. Je kunt vaker kiezen voor een kleinere diameter, ook in de rest van het leidingnet!

Wet kwaliteitsborging: met Albrand is de kwaliteit van jouw vloerverwarmingsproject geborgd

Productnieuws

Sinds 1 januari 2024 is de Wet Kwaliteitsborging in werking getreden die voor meer toezicht en controle in de bouw zorgt en voor kwalitatief betere gebouwen. Wij hebben ons via een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk digitaal programma een jaar goed voorbereid op deze wet en praten je bij over wat er in de praktijk is veranderd.

aroTHERM pure: dé hybride instapoplossing

Productnieuws

Met energieklasse A+++ is de Vaillant aroTHERM pure hybride warmtepomp de beste in zijn soort. Een uitblinker in betrouwbaarheid en prijs-kwaliteit én perfect geschikt als hybride instapoplossing. De gebruiker bespaart direct energiekosten en ontvangt tot wel € 3.225,- subsidie in 2024.

Installeren #LikeABosch

Productnieuws

Nóg meer keuze in het product-programma van Nefit Bosch. Met veel aandacht voor electrificatie maar ook de vertrouwde HR-ketel wordt niet vergeten

Appendages voor verwarmingssystemen

Productnieuws

RAMINEX heeft oplossingen in het assortiment om verwarmingssystemen betrouwbaar en lang draaiende te houden.

Cv-ketel eruit, warmtepomp erin!

Productnieuws

De Panasonic Aquarea L-serie warmtepompen met het natuurlijke koudemiddel R290 is de ideale vervanger voor de cv-ketel. De warmtepompen uit deze serie zijn namelijk zonder ingrijpende aanpassingen vrijwel overal te plaatsen en eenvoudig te installeren. Daarnaast profiteer je nu als installateur van een CASHBACK-voordeel van € 750,-.

Duurzame vloerverwarming voor iedere renovatie

Productnieuws

Als je vloerverwarming wilt aanleggen bij een renovatie is de opbouwhoogte vaak een beperkende factor. De renovatiesystemen van MAGNUM Heating zijn zo dun dat ze op een bestaande vloer kunnen worden verwerkt zonder verregaande ingrepen zoals frezen.