Hoe fijn is het niet om te ervaren dat alles op rolletjes loopt. Bij Rensa weten we dat als geen ander. Dus ondersteunen we je op allerlei manieren om projecten tot een succes te maken. Ook op moeilijke bouwlocaties met knelpunten, eisen en restricties.

Ons team helpt je met de beste logistieke oplossing voor een soepel lopend installatieproces. Zodat jij de planning alleen nog maar hoeft af te vinken en je handen vrij hebt voor het échte werk.

 

Efficiënt installeren

In een nieuwbouwproject is het handig als monteurs alle benodigde onderdelen per woning in één keer bij de hand hebben. Rensa neemt de rol van logistiek regisseur op zich en kan leveringen, inclusief materialen van andere leveranciers, Just In Time uitvoeren. Rensa sorteert de benodigde artikelen per woning en levert ze, desgewenst, op de plaats van montage. Oók bij ‘custom made’ projecten waarbij de materialen per woning verschillen. Zo verliezen monteurs geen kostbare installatietijd met uitzoekwerk en kunnen zij direct aan de slag.

Omgevingsvriendelijk renoveren

In een renovatieproject dienen de bewoners en hun omgeving zoveel mogelijk te worden ontzien. Vaak zijn minimale logistieke bewegingen gewenst, gelden er tijdsrestricties bij het lossen en is er geen opslagmogelijkheid. Bovendien zijn afspraken met de bewoners gemaakt over de planning, waarvan niet kan worden afgeweken. Rensa is sterk in maatwerk logistiek, denkt graag mee en komt altijd met de meest praktische oplossing. Bijvoorbeeld door complete installatiepakketten op één vaste dag in de week te leveren. Monteurs rijden deze vanuit de bouwcontainer gemakkelijk naar de woning en kunnen direct aan het werk. En omdat de levering geheel is afgestemd op de installatieplanning kunnen zij de hele week vooruit. Hiermee wordt de efficiëntie van monteurs verhoogd en de overlast voor de buurt en bewoners verminderd.

“Omdat de materialen per woning in een rolcontainer zitten, hebben de monteurs direct alles bij de hand en hoeven zij zich uitsluitend bezig te houden met de installatiewerkzaamheden. Er moeten na deze flat nog twee andere flats worden gerenoveerd. Bij opdracht zullen we dit zeker op dezelfde manier met Rensa aanpakken.”

Durk Wolbers, werkvoorbereider bij ITBB

Servicegraad optimaliseren

Snelheid en flexibiliteit zijn belangrijke aspecten om klanten tevreden te stellen. Hierdoor ben je geneigd om hoge voorraden aan te houden met nadelige gevolgen als kapitaal in voorraad en kans op verouderde artikelen. Door gebruik te maken van de Rensa Installatiebox verminder je je (bus)voorraden zonder kans op missgrijpen. Monteurs beschikken met de installatiebox altijd precies over de materialen die zij nodig hebben. Hiermee vergroot je de servicegraad aan jouw klant en de efficiëntie van monteurs. Bovendien zijn de aanvullingen eenvoudig te bestellen en is de factuur gemakkelijk te koppelen aan het materiaalverbruik per project. En doordat de bestelde aanvullingen per installatiebox worden geleverd is het verwerken van de leveringen voortaan een koud kunstje.

“Onze vervangingsmonteurs hebben met de installatiebox altijd de benodigde materialen bij zich waardoor de montage vlot verloopt en er niet extra hoeft te worden gereden. Doordat deze box door ervaren mensen goed doordacht is samengesteld, kun je de meest vreemde montage situatie aan."

Wim Postma, Servicemanager bij Pola Installatietechniek

Grip op je voorraad

Veel servicebedrijven worstelen met de voorraad in hun bus en magazijn. Er liggen spullen die niet geregistreerd zijn en er ontbreken artikelen die er volgens de administratie wel zouden moeten liggen. Een onbetrouwbare voorraad leidt regelmatig tot herhaalbezoeken bij klanten. Extra kosten die al snel hoog kunnen oplopen. Door gebruik te maken van de RFID oplossing van Rensa krijg je grip op je voorraad. Naast het razendsnel inventariseren van de aanwezige materialen is het mogelijk om een koppeling te maken met je eigen ERP systeem. Hiermee ben je in staat om de omloopsnelheid en de servicegraad te verhogen. Niet meer zoeken, geen onderdelen die jaren in een bus liggen én tevreden klanten!

Wil je alles op rolletjes laten lopen en je project tot een succes maken? Vraag ons om met je mee te denken. Rensa is sterk in logistiek maatwerk en neemt de uitdaging graag aan.

Bekijk diensten.rensa.nl en ontdek hoe Rensa je kan helpen alles onder controle te houden!