Productnieuws

De techniek achter een zone- of stadswarmteklep

De één noemt het een zoneafsluiter en de ander een stadsverwarmingsklep. Jaarlijks wordt zo’n gemotoriseerde afsluiter tot wel 15.000 keer open en dicht gestuurd. Hierbij wordt verwacht dat deze geruisloos blijft, 100% afsluit en soms ook de ketel of pomp in- en uitschakelt door middel van een eindcontact.

Ongevoelig voor vervuiling en hoge temperaturen

Doordat de afsluiter constant in contact staat met vervuild water kan lekverlies ontstaan. Bij de Danfoss AMZ-112 SES is daarom gekozen voor een krachtige servomotor in combinatie met een verchroomde kogelafsluiter. De kogelafsluiter is geschikt voor temperaturen tot 110 °C met een piekwaarde van maar liefst 130 °C.

Geruisloos en betrouwbaar

De metalen tandwielen voorkomen vervormingen bij hoge watertemperaturen en zorgen voor een laag geluidsniveau over de gehele levensduur. De motoren zijn getest op 250.000 cycli; een lange levensduur is hierdoor gegarandeerd. Bovendien is de motor beveiligd tegen overbelasting, waardoor ook bij onvoorziene obstructies schade aan de motor wordt voorkomen.

Eén set voor zowel stadswarmte- als zoneregelingen            

De set is standaard voorzien van een eindcontact waarmee u de pomp of ketel kunt inschakelen. Het vergulde wisselcontact is geschikt voor het schakelen van zowel zwakstroom (24V) als sterkstroom (230V). Om kostbare tijd te besparen zijn alle componenten compleet elektrisch op elkaar aangesloten.

Kijk voor meer informatie en de demonstratievideo op amz.danfoss.nl

Bestelinformatie:

Type                      Uitvoering Artikelnummer Rensa
AMZ-112 SES Rp 3/4" (inw.)      0512810
AMZ-112 SES 2 x 22 mm knel 0512814