Warmtepomplogistiek

De komende jaren gaan miljoenen huishoudens van het gas af. Die ontwikkeling vraagt niet alleen veel op technologisch gebied, maar ook op logistiek gebied. Een warmtepomp weegt gemiddeld 260 kilo, dat is nogal een uitdaging om deze op de juiste plek te krijgen.
 

Omdat geen enkele bouwplaats gelijk is en elk project zijn eigen specifieke voorwaarden kent, denkt Rensa mee en geeft advies per project. Samen in overleg de juiste oplossingen vinden binnen de opgestelde kaders. Zet ons in als regisseur voor de warmtepomplogistiek en we komen gegarandeerd tot de beste oplossing.

De logistieke oplossing voor warmtepompen is afhankelijk van het type bouwlocatie. Hierbij maken wij onderscheid tussen laagbouw projecten en hoogbouw projecten. Je kunt hierbij denken aan de inzet van een pompwagen, hefrolset of dorpelplaten tot het gebruik van een Kooi aap of kraan. Daarnaast hebben wij een samenwerking met landelijke verhuizers voor het eventueel uitpakken en op de plek zetten van de installatie.

Wij hebben een uitgebreide checklist om samen met de klant voor elke situatie een passende oplossing te vinden, om zo later op de bouwplaats niet tegen verrassing aan te lopen.

 

Warmtepompen leveren in laagbouw is afhankelijk van de ondergrond van de bouwlocatie. Hierbij onderscheiden wij drie verschillende typen waar wij een passende logistieke oplossing voor hebben.

1. Verharde weg: asfalt of klinkers
2. Semi verharde weg: zoals bouwpuin of grind
3. Onverharde weg: zand of andere losse ondergrond

 

Bij hoogbouw is het in de meeste situaties wenselijk om de warmtepomp rollend aangeleverd te krijgen. Dit in verband met de aanwezigheid van een bouwlift en beperkte hijsmogelijkheden.

Voor de laatste meter, het plaatsen van de warmtepomp op plaats van installatie, bieden wij op basis van onze ervaring advies voor de beste oplossing per situatie.

Meer informatie?

Neem contact op met jouw vertegenwoordiger om de mogelijkheden voor jouw project te bekijken.