Heerlijke stralingswarmte voor een hoog comfortgevoel

Veel woningen worden gerenoveerd en naar lage temperatuurverwarming gebracht. Dit vergt niet alleen aanpassingen in de schil, maar ook in de verwarmingsinstallatie en het warmteafgiftesysteem zoals radiatoren. De grote uitdaging bij verduurzamen is energie besparen door onder andere een lagere aan- en afvoertemperatuur.
 

Isoleren 

Het is geen nieuws dat het merendeel van de bestaande woningbouw verduurzaamd moet worden. De meeste aandacht gaat hierbij naar de schil van de woning. Een goed geïsoleerde woning is namelijk voorwaarde voor minder energieverbruik. 

Installeren 

Het is ook geen nieuws dat Nederland volop in de energietransitie zit. Steeds meer woningen worden uitgerust met een duurzaam verwarmingssysteem. Bij nieuwbouw is gas al verleden tijd, maar bij renovatie wordt vaak een hybride systeem toegepast.

 
 

Temperatuurtraject 

Een eigenschap van duurzame verwarmingssystemen is dat het systeem werkt met lagere temperatuurtrajecten. Oftewel de aanvoertemperatuur naar de radiatoren is een stuk lager. Dit heeft gevolgen voor de verwarmingscapaciteit van de radiator en de stralingswarmte die een radiator kan afgeven.

Stralingswarmte 

Het comfortgevoel van warmte wordt grotendeels bepaald door stralingswarmte. Een standaard radiator ontwikkelt aanzienlijk minder stralingswarmte bij een lager temperatuurtraject. Hoewel de ruimte vaak wel de ingestelde temperatuur bereikt, is het comfortgevoel van stralingswarmte verdwenen.

Rendement 

Een standaard radiator is ontwikkeld voor een hoog temperatuurtraject. Als de aanvoertemperatuur wordt verlaagd, neemt het rendement af. Voor een optimaal rendement met een lager temperatuurtraject is het van belang dat het afgiftesysteem wordt afgestemd op de lagere aanvoertemperatuur.  

Afgiftesysteem 

Vloerverwarming is tegenwoordig de standaard in nieuwbouw, maar bij renovatie vaak niet mogelijk. Een uitkomst is een radiator speciaal ontwikkeld voor een lager temperatuurtraject, de LTV radiator. Met een LTV radiator haal je maximaal rendement uit het duurzame verwarmingssysteem. Kies je bovendien voor de Henrad ECO LTV radiatoren, dan ben je tevens verzekerd van het hoge comfortgevoel van stralingswarmte.

 
 

Inregelen

Het belang van inregelen kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Hoe lager het temperatuurtraject, hoe belangrijker het inregelen. Een goed ingeregeld verwarmingssysteem zorgt voor meer comfort én minder energieverbruik. 

Hoe werkt een Henrad LTV ECO radiator? 

Het stromingscircuit van de Henrad LTV ECO radiator is speciaal ontwikkeld voor lagere temperatuurtrajecten. Het warme water stroomt eerst door de gehele voorplaat.  Dit levert tot 50% meer stralingswarmte op dan iedere andere radiator, waardoor een hoog comfortgevoel behouden blijft. 

Vervolgens stroomt het water naar de achterplaat. Omdat het water een groot deel van de warmte al aan de voorplaat heeft afgegeven, genereert de achterplaat minder stralingswarmte. Hierdoor gaat er minder warmte verloren via de buitenmuur wat resulteert in een optimaal rendement. 

De Henrad LTV ECO radiator is niet voor niets de beste LTV radiator voor een hybride verwarmingssysteem.

 
 

Assortiment

Rensa biedt een uitgebreid assortiment Henrad LTV ECO radiatoren. De Henrad Softline ECO is uit voorraad leverbaar. Bekijk het volledige assortiment met de actuele prijs-en voorraadinformatie in de webshop.

Ga naar de webshop  Download de brochure