Danfoss

Danfoss is een wereldwijd vertegenwoordigde producent van producten die worden toegepast in klimaatinstallaties voor verwarming en comfort koeling. Het meest bekend zijn de radiatorthermostaten en inregel-appendages. Danfoss Klimaatregeltechniek heeft echter een veel groter productassortiment. CV-regelingen, componenten voor stadsverwarming, warmtewisselaars, elektrische vloerverwarming, cv-vloerverwarming en ook warmtepompen maken het assortiment compleet.
 

Historie van Danfoss

Passie voor innovatieve klantoplossingen is bij Danfoss ingebakken sinds de allereerste uitvindingen van Mads Clausen. Van het thermostatische expansieventiel voor koelsystemen, tot een van 's werelds eerste radiatorthermostaten voor het regelen van verwarming, tot' s werelds eerste in massa geproduceerde frequentieomvormers, helemaal tot de hedendaagse telematica die wordt gebruikt voor precisielandbouw.  

Belangrijkste innovaties: in 2012 is Danfoss de eerste die variabele snelheidstechnologie integreert in commerciële airconditioning. Danfoss Link ™ slimme verwarming wordt geïntroduceerd.

Klimaatstrategie

Danfoss beschouwt de bescherming van het milieu en de zorg voor het klimaat als belangrijke elementen in elke bedrijfsactiviteit. Gedurende vele jaren heeft Danfoss systematisch gewerkt om de milieu-impact van haar operationele activiteiten te verminderen van de milieu-impact van haar operationele activiteiten, inclusief productie en transport.

Om de impact op het milieu te verminderen, controleren ze het verbruik van materialen, chemicaliën, energie en de productie van afval en afvalwater. Alle productiebedrijven moeten milieubeheersystemen onderhouden en gecertificeerd zijn volgens de ISO 14001-norm om de prestaties te beheren en mogelijke milieuverbeteringen te identificeren.