Henco

Een perfecte installatie maken dat is een Meesterzet! Letterlijk en figuurlijk. Henco biedt je bewezen de beste buizen, fittingen en toebehoren aan zodat je een zorgeloze installatie kan maken. Dat kan op 1001 verschillende manieren, want geen twee installatieprojecten zijn hetzelfde. Installateurs staan vandaag de dag voor steeds grotere uitdagingen.

HENCO leidingsystemen onderscheiden zich door een aantoonbaar hoge kwaliteit, het breedst denkbare assortiment met een scala van alle denkbare praktijkoplossingen.

Het PE-Xc/Al/PE-Xc buizen assortiment is verkrijgbaar in de diameters 12mm t/m 90mm, zijn fysisch vernet en beschikken over de dikste aluminium binnenkern in zijn soort welke overlangs is stuik gelast. Hierdoor zijn de buizen bestand tegen hoge dynamische belastingen en hoge temperatuur belastingen.

PVDF-perskoppelingen verbonden met PE-Xc/Al/PE-Xc meerlagenbuizen een sublieme combinatie:

 • Een volledig gegarandeerd corrosievrij systeem
 • RVS pershulzen
 • 100% instortgarantie
 • Meest uitgebreide assortiment voor sanitair-, warmtetechniek-, gas- en koelwaterinstallaties enz.

Het Super Size assortiment omvat de Henco meerlagenbuis en Henco fittingen in diameters 75-90 mm met verloopstukken naar diameters 32-40-50-63 mm. De verbindingsmethodiek van de fittingen staan garant voor een gepatenteerde klikverbinding met tal van variaties voor verdeel- en stijgleidingen. De talrijke combinatiemogelijkheden en de nieuwe revolutionaire verbindingstechniek maken dit modulaire systeem uitermate betrouwbaar en flexibel.

De Vision koppeling is volledig gemaakt uit PVDF, een hoogwaardige grondstof (identiek aan onze perskoppelingen). De fittingen zijn geschikt voor een brede waaier aan toepassingen.

Enkele belangrijke voordelen van het Henco Vision assortiment zijn:

 • Razendsnel monteren, groot installatiegemak
 • Persmachines overbodig
 • Zowel voor sanitaire als cv-toepassingen
 • 100% instortgarantie

Bijhorend gereedschap

Naast een totaaloplossing voor een professioneel leidingsysteem, bieden we ook de juiste Henco gereedschappen aan. Gereedschappen die het werken met Henco optimaliseren. Denk daarbij aan onze persgereedschappen, onze buizenrichters, buigtools, griptangen enz.

In slimme praktijkoplossingen is Henco kampioen 

Overgangsstukken draad/knel/pers/steek naar systemen van koper- staal-kunststof enzovoorts zijn in vele varianten beschikbaar. Dit maakt het aansluiten van HENCO installaties in alle denkbare praktijksituaties mogelijk. Zorgeloos en doordacht eenvoudig.

FULL FLOW MANIFOLD verdeler in kunststof (PVDF)

Doordachte systeem oplossingen zonder verbindingen in vloeren. De modulaire Henco EK (Euroconus) verdeler maakt het mogelijk. In een handomdraai stel je zelf deze verdeler samen. Naar eigen keuze met groepsaansluitingen in een pers of een steekverbinding en klaar is je systeem.

Henco Floor, je partner in vloerverwarming

Henco Floor stelt een ruim assortiment ter beschikking van vloer- en wandverwarming voor nieuwbouw en verbouwingswerken. Naast een uitgebreid assortiment aan topproducten biedt Henco, via haar afdeling Henco Floor, een topservice richting de klant.

Als ervaren ontwerp- en studiebureau staat Henco Floor garant voor de nodige ondersteuning op volgende vlakken:

 • Technisch onderbouwd advies
 • Technisch dossier met volledige calculatie van vloerverwarming
 • Nauwgezette opvolging in samenspraak met alle betrokken partijen
 • Eigen ingenieursverzekering
 • Aangesloten montagepartners die de installatie van jouw vloerverwarming verzorgen
 • Gedetailleerd verlegplan op schaal

Henco, we care to connect