Hofstee Preventie Service (HPS)

Hofstee Preventie Service (HPS) dé kennisbank voor passieve brandveiligheid.

Een brandveilige leefomgeving 

Hofstee Preventie Service levert een brandveilige leefomgeving. Met de juiste toepassing van deze materialen kan men er zeker van zijn, dat hieraan wordt bijdragen.  

Productkennis 

Voor het toepassen van de materialen is kennis nodig.  Hofstee Preventie Service levert deze kennis. Op de vraag wanneer we iets toepassen en waarom we iets toepassen kunnen wij een duidelijk antwoord geven. Wanneer het gewenst is dan trainen we de monteur op de bouwplaats. 

Astroflame

Hofstee Preventie Service importeert brandwerende materalen uit Engeland en is agent van Astroflame Passive Firestop Systems in de Benelux.  

Nederlandse en Europese normen 

De materialen welke bedoeld zijn voor Europese markt zijn getest volgens de EN normeringen en voldoen aan de laatste Europese eisen. Onze materialen voldoen ook aan de specifieke Nederlandse eisen: bijvoorbeeld voor de nieuwe rookregels, NEN6075-2011, worden onder andere onze kitten door Efectis beoordeeld. Hiermee draagt Hofstee Preventie Service direct bij aan het tegengaan van slachtoffers door rook. 

Advisering 

Hofstee Preventie Service kan van dienst zijn wanneer er problemen ontstaan bij het brandwerend afwerken van gaten in wanden en vloeren. Hofstee Preventie Service zal de situatie beoordelen en een advies geven over het verwerken van de materialen en de uitvoering van de werkzaamheden. 

Via de servicebalies of de bekende verkoopcontacten van Rensa is deze service aan te vragen. 

Brandwerende Acrylaat kit 310 ml 

De brandwerende acrylaat kit van Astroflame is een eenvoudig aan te brengen kit. Deze kit heeft een simpele maar effectieve functie. Hij houdt namelijk rook en vuur van het ene compartiment naar het andere compartiment tegen. Met een brandwerendheid van maximaal 4 uur, wordt de verspreiding van een eventuele brand aanzienlijk afgeremd. 

Bekijk het product

253-PC  brandmanchet Pipecloser 

De brandwerende manchetten van Astroflame worden toegepast op plaatsen waar kunststof buizen brandscheidingen doorkruisen. Tijdens een brand zal het in de mantel aangebracht grafiet zwellen en de buis volledig afdichten. Hierdoor zal verspreiding van rook en vuur naar aangrenzende ruimten worden voorkomen. 

Bekijk het assortiment