Hofstee Preventie Service (HPS)

Hofstee Preventie Service (HPS) is sinds 2005 dé expert binnen de wereld van passieve brandveiligheid. Als partner op het gebied van brandpreventie leveren wij brandwerende producten van de hoogste kwaliteit. Daarnaast voorzien wij bedrijven en bewoners van advies op maat over de beste brandveilige oplossingen voor hun panden en woningen.

Brandpreventie door HPS

Brandpreventie is van levensbelang. Maar wat houdt het precies in? Een brand kan op ieder moment ontstaan en kan in korte tijd enorme schade veroorzaken. Brandpreventie is een term die verwijst naar alle maatregelen en activiteiten die worden uitgevoerd om de kans op brand te verkleinen, en om de gevolgen van een brand te beperken indien deze toch plaatsvindt. Een voorbeeld hiervan is het installeren van rookmelders en het vermijden van overbelasting van elektrische apparaten.

Eenvoudig bestellen via onze webshop

Op onze website kunt u terecht voor zeer uiteenlopend assortiment van brandpreventie materialen. Deze producten worden geïmporteerd uit Engeland door onze leverancier Astroflame Passive Firestop Systems. Voorbeelden van deze oplossingen zijn:

  • Brandwerende kitten
  • Brandmanchetten
  • Brandwerende platen
  • Isolatiemateriaal

Strenge veiligheidsnormen

Onze Europese markt gerichte materialen zijn zorgvuldig getest volgens de EN normeringen en voldoen aan de meest recente Europese richtlijnen. Daarnaast voldoen onze materialen ook aan de specifieke eisen die in Nederland worden gesteld. Bijvoorbeeld, om te voldoen aan de nieuwe rookregels zoals vastgesteld in NEN 6075-2011, worden onze kitten beoordeeld door Efectis. Door deze keuring draagt Hofstee Preventie Service bij aan het voorkomen van slachtoffers door rook.

We zijn er trots op dat we aan alle eisen voldoen en bijdragen aan een veiligere omgeving. Door het gebruik van onze geteste en gecertificeerde materialen kunt u er zeker van zijn dat u aan alle Europese en Nederlandse normen voldoet!

Brandwerende Acrylaat kit 310 ml 

De brandwerende acrylaat kit van Astroflame is een eenvoudig aan te brengen kit. Deze kit heeft een simpele maar effectieve functie. Hij houdt namelijk rook en vuur van het ene compartiment naar het andere compartiment tegen. Met een brandwerendheid van maximaal 4 uur, wordt de verspreiding van een eventuele brand aanzienlijk afgeremd. 

Bekijk het product

253-PC  brandmanchet Pipecloser 

De brandwerende manchetten van Astroflame worden toegepast op plaatsen waar kunststof buizen brandscheidingen doorkruisen. Tijdens een brand zal het in de mantel aangebracht grafiet zwellen en de buis volledig afdichten. Hierdoor zal verspreiding van rook en vuur naar aangrenzende ruimten worden voorkomen. 

Bekijk het assortiment