Orcon

Orcon

Heel Nederland aan de schone lucht. Dat jagen wij aan. Orcon ventilatie technologie verbetert de luchtkwaliteit in onze huizen en gebouwen. Zodat iedereen gezond kan leren, werken en wonen. 

Elke dag weer werken wij aan nieuwe technologie om onze ventilatie innovaties naar een hoger niveau te brengen. En door met je mee te denken weten wij er samen meer uit te halen. Dat doen we wel met beide benen op de grond want om doelen te realiseren moet je realistisch zijn. Om het leven voor miljoenen Nederlanders aangenamer en gezonder te maken. Maar ook om een betere wereld achter te laten voor de toekomstige generaties. Daarom worden al onze producten op een verantwoorde manier geproduceerd in Nederland. Voor heel Nederland. 

De HRC reeks, is hét schoolvoorbeeld van economisch rendement en is helemaal klaar voor de aangescherpte BENG eisen. Het lage energieverbruik van het toestel in combinatie met het hoge thermisch rendement zorgt voor een maximale freg winst (tot – 0,41!) en optimale BENG-score.

  • Gemakkelijk en snel te installeren.
  • Automatisch gemoduleerde sturing o.b.v. luchtkwaliteit. 
  • Smart Control met elipsvormige klep voor hoog comfort.
  • Tot 20 sensoren aan te melden op de zoneklep.
  • Montage direct in het toestel of tussen het kanaal.

Meer dan 40 jaar ervaring 

Orcon is opgericht in 1970 en is van een echt familiebedrijf uitgegroeid tot één van de grootste nationale ontwikkelaars en leveranciers van ventilatie oplossingen. Onze focus ligt op het produceren van de beste ventilatieproducten die passen in de wereld van nu.  

Een buitengewoon binnenklimaat, dat is wat Orcon drijft. Wij doen niets liever dan de frisse buitenlucht naar binnen brengen. Zo stil, zuinig, gezond en comfortabel mogelijk. Orcon ontwikkelt en produceert al meer dan 50 jaar innovatieve ventilatiesystemen voor woning, kantoor, fabriek, horeca of school. We hebben een uitgebreid programma voor de professionele woning- en utiliteitsbouw. Met een speciale focus op all-electric totaaloplossingen voor een buitengewoon binnenklimaat. 

Daarbij is kwaliteit en betrouwbaarheid erg belangrijk. Wij dragen bij aan de maatschappij en het milieu met ons MVO beleid. 

Onderdeel van Groupe Atlantic Nederland 

Sinds 2021 hebben Orcon BV en Thercon BV officieel hun krachten gebundeld  onder de vlag van Groupe Atlantic Nederland. Met alles wat we doen, richten we ons op duurzame, all-electric totaaloplossingen voor een buitengewoon binnenklimaat. Hierbij combineren wij premium design en geavanceerde technologie, met gebruiksvriendelijke oplossingen voor toepassingen in de woningbouw en utiliteit. Zo kun je er overal duurzaam verkoelen, verwarmen en ventileren. Of je er nu wilt wonen, werken of leren.