Panasonic

Met lucht verwarmen, koelen en warm water produceren? Dat kan met een Panasonic Aquarea lucht-water warmtepomp. Het systeem haalt energie uit de omgevingslucht en zet deze in om water voor woningen te verwarmen of indien gewenst te koelen. Tot 80% van de energie die nodig is om een woning te verwarmen kan uit de buitenlucht worden gewonnen, ook bij extreem lage temperaturen. De keuze voor een Panasonic Aquarea warmtepomp is daarmee niet alleen een energie-efficiënt, maar ook zeer duurzaam.

Een passende oplossing voor iedere woning

Het systeem is zeer betrouwbaar dankzij de hoge kwaliteit van alle componenten, zoals de compressor. Deze is door Panasonic ontworpen en geproduceerd. Dankzij de brede reeks units die binnen de Aquarea-serie beschikbaar zijn, is er voor iedere woning - ongeacht omvang - een passende unit beschikbaar. De nieuwe K & L serie hebben een nieuw ontwerp gekregen. De antracieten buitenunit gaat op in iedere omgeving en de strak vormgegeven binnenunit is in lijn met de vorige generatie en behoudt de sterke punten.

De serie bestaat uit:

  • Aquarea High Performance K-serie; ideaal voor nieuwbouw of duurzame woningen. Maakt gebruik van het koudemiddel R32 en kan een CV-aanvoer temperatuur produceren van 60°C zelfs tot bij -10°C.
  • Aquarea T-CAP; voor extreem lage temperaturen, renovatieprojecten en innovatie. De productreeks behoudt zijn nominale capaciteit tot buitentemperaturen van -20°C, zonder gebruik van een elektrische verwarming.
  • Aquarea L serie; ideaal voor retrofit toepassingen waarbij een hoge CV-aanvoertemperatuur nodig is. Deze produceert een temperatuur van 75°C zelfs bij -10°C. Daarnaast maakt deze warmtepomp gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290 (propaan). Dit heeft een GWP van 3, waardoor de milieu-impact extreem laag is.

Tekst gaat verder onder de video.

Aquarea beheeroplossingen

Daarnaast biedt Panasonic de volgende beheermogelijkheden aan voor de Aquarea-reeks:

Voor installateurs en onderhoudsspecialisten:

  • Aquarea Service Cloud; maakt uitvoeren van preventief onderhoud, nauwkeurig afstellen van systemen en het verhelpen van storingen op afstand mogelijk.

Voor eindgebruikers:

  • Aquarea Smart Cloud; zorgt dat eindgebruikers het volledige scala aan verwarmings- en warmwaterfuncties op afstand kunnen bedienen, inclusief de bewaking van het energieverbruik.

PRO Club

Panasonic biedt met de PRO Club ondersteuning aan ontwerpers, planners, technici en distributeurs die in de verwarmings- en koelingsmarkt actief zijn. Deze online tool bevat een schat aan informatie van de nieuwste versies van Panasonic Aquarea Design Software, technische documentatie tot aan catalogi en afbeeldingen van het brede assortiment van verwarmings- en koelsystemen. Je hoeft je uitsluitend te registreren om toegang te krijgen tot deze functionaliteiten. Het is gratis beschikbaar en vanaf iedere locatie toegankelijk, zowel vanaf jouw computer als smartphone.

Waarom Panasonic?

Panasonic heeft meer dan 60 jaar ervaring met warmtepompen en heeft een uitzonderlijk aantal compressoren geproduceerd. Kwaliteit is waar Panasonic voor staat en dat is de basis van het succes op de Europese markt. Als lid van de European Heat Pump Association, maakt de productie van Aquarea in Europa en het onderhouden van hoge beveiligingsprotocollen in Europese servers voor de Aquarea Smart Cloud, Panasonic een vertrouwde verwarmingspartner.

Bekijk hier het volledige assortiment