Panflex

Panflex

Panflex is dé specialist in flexibele rookafvoersystemen en ventilatieslangen. Panflex is 100 procent Nederlandse producent van de betere rookgas- en ventilatieslangen. Bij Panflex staat een veilig en gezond binnenklimaat voorop. Door het gebruik van innovatieve materialen zorgt Panflex voor comfortabele huizen, een gezonde leefomgeving en happy buildings.
 

Sterk, compleet en flexibel

Panflex ventilatieslangen zijn sterk én flexibel. Dit zorgt voor meer installatiegemak, tijd- en kostenbesparing. De flexibele ventilatieslangen zijn ruim 50 procent lichter dan stalen kanalen, waardoor de installatietijd wordt gereduceerd en het transport vereenvoudigd.

Naast flexibel zijn de slangen ook betrouwbaar. Zo bestaat de AluGuard ventilatieslang uit meerdere lagen aluminium en polyester. Met een totale dikte van 74 micron, versterkt met een hardstalen spiraaldraad kan er gemakkelijk een overspanning van 3 meter worden verkregen tussen twee ophangpunten.

Met de ongeïsoleerde AluGuard ventilatieslangen, de thermisch geïsoleerde IsoSoft en akoestisch geïsoleerde SonoSoft ventilatieslangen kan een compleet ventilatiesysteem worden aangelegd. Door de extreem gladde binnenzijde wordt drukverlies geminimaliseerd.

100 procent jeukvrij installatiemateriaal

Voor de thermisch en akoestisch geïsoleerde ventilatieslangen wordt gebruik gemaakt van 100 procent jeukvrij isolatiewol. Ecose technologie maakt de wol zachter, irriteert niet aan de huid en geeft weinig geur en stof af. Het natuurlijke bindmiddel wordt op een duurzame manier geproduceerd met plantaardige grondstoffen. Door de hoogste brandveiligheidsklasse is de isolatie praktisch onbrandbaar terwijl hoge waarden en goede geluidsabsorptie worden behaald.

De Panflex ventilatieslangen voldoen allemaal aan de hoogste Europese brandklasse en zijn hierdoor praktisch onbrandbaar.