Rick Bruins over de eenvoud van de Ace-familie

Diverse variaties, maar één besturingssysteem

Waarom ingewikkeld doen als het makkelijk kan? Met de komst van warmtepompen en hybride systemen is de wereld van verwarmen al complex genoeg geworden, vindt Remeha. Daarom ontwikkelde de Apeldoornse leverancier van binnenklimaat oplossingen, een productfamilie die draait op hetzelfde besturingssysteem. Groot voordeel voor de installateur: kent hij één Ace-toestel, dan kent hij ze allemaal.
 

“Kijken we naar twintig jaar geleden, dan werden huizen verwarmd met een gasketel. Meer smaken waren er niet. We zeggen wel eens: de enige keus was de kleur, maar die dingen waren altijd wit. Met andere woorden, er was geen keuze.” Aan het woord is Rick Bruins, business development manager New Concepts bij Remeha. “Met de komst van warmtepompen en hybride systemen naast de reguliere gasketel, is de wereld van verwarmen de laatste jaren complexer geworden. Om die complexiteit een beetje terug te dringen, zeiden we tegen elkaar: hoe mooi zou het zijn als we een platform ontwikkelen waarbij heel veel toestellen qua regeltechniek en instellingenmenu’s op elkaar lijken. Zodat als een installateur bekend is met het ene toestel, hij met slechts een kleine uitbreiding aan de slag kan met andere toestellen.”

Overeenkomsten

Een productlijn die draait op een en hetzelfde besturingsplatform, genaamd eSmart Inside. Met die gedachte in het achterhoofd ontstond de Ace-familie. Na de Tzerra Ace, Calenta Ace, Quinta Ace volgt binnenkort een Ace-upgrade van de bekende Avanta wandketel. Daarnaast is er een hybride warmtepomp in de familie: de Elga Ace. Bruins: “De eerste Ace is alweer een aantal jaren oud. Er komen continu nieuwe toestellen bij. Het besturingssysteem is het hart van de technologie; dat de Ace-toestellen dat gemeen hebben, is een heel mooie ontwikkeling.”
De leden van de Ace-familie hebben meer zaken gemeen die bijdragen aan het installatiegemak. Bruins vervolgt: “Binnen productfamilies ontwerpen wij zoveel mogelijk modulair, zodat de verschillende typen ketels intern herkenbaar zijn voor de installateur. Dat hebben we gedaan door de toestellen uit vergelijkbare bouwblokken op te bouwen.”
Een ander voordeel van de Ace-lijn is de connectiviteit. “De installateur wordt in staat gesteld om van een afstand te zien wat er aan de hand is met die toestellen. Of ze goed zijn ingesteld en of ze communiceren met andere apparaten waar ze mee te maken hebben. Bovendien berekent een Ace-toestel zelf aan de hand van het aantal draaiuren en branderstarts wanneer daadwerkelijk onderhoud nodig is.”

"Een Ace-toestel geeft zelf aan wanneer onderhoud nodig is"
 

Klaar voor de toekomst

Bij de ontwikkeling van de Ace-familie was enerzijds installatiegemak voor de installateur een belangrijke motivatie. Anderzijds streeft Remeha naar toekomstbestendige producten. Bruins licht toe: “We kennen allemaal de verhalen ‘we moeten van het gas af’. Of dat wel of niet gebeurt, gaan we met elkaar ondervinden in de toekomst. Een zekerheid is dat er alternatieven zijn voor aardgas, zoals groengassen, biogas en waterstofgas. Het mooie aan waterstofgas is dat je het kunt mengen met aardgas. Mengen we op het bestaande aardgasnetwerk 20% waterstof bij, dan dring je het aardgasgebruik terug en heb je al een forse CO2-reductie te pakken. De toestellen uit de Ace-familie zijn klaar voor een combinatie van aardgas en waterstofgas. Door te borgen dat je op de gassoorten van de toekomst kunt functioneren, ben je heel toekomstbestendig bezig.”

Ook in andere opzichten zijn de Ace-ketels klaar voor de toekomst; er is met ingebouwde voorbereidingen geanticipeerd op een koppeling met duurzame technieken. “Mocht een eindgebruiker in de toekomst zijn verwarmingsinstallatie willen uitbreiden met een warmtepomp, met een airco, met zonnepanelen of een zonneboiler, dan is het systeem daar op voorbereid,” besluit Bruins.

Bekijk het assortiment in onze webshop  

 

Tip

Hybride systemen zijn de maatstaf voor de nabije toekomst. Een installateur kan klanten hier op voorbereiden. Bruins: “Adviseer een ketel met een bepaald gasverbruik, of investeer iets meer en ga voor een hybride systeem. Vanwege het Ace-platform zijn een Ace-ketel en Ace-warmtepomp heel goed te combineren. Het systeem heeft een terugverdientijd vergelijkbaar met zonnepanelen, waardoor dit voor veel klanten interessant is.”

Warmtepompwijzer

Remeha helpt installateurs graag om het juiste advies te geven. Dat maakt het werk voor de installateur efficiënter en verhoogt de kwaliteit van het advies. Voor dat doel is de warmtepompwijzer ontwikkeld. Deze helpt de installateur om in een aantal stappen tot een goede all-electric of hybride-oplossing te komen, passend bij de woonsituatie van de klant. Ook is meteen duidelijk welke accessoires nodig zijn. Met deze gegevens wordt in één keer een bestelbon gemaakt en een offerte gegenereerd.

Ga naar de warmtepompwijzer

Online training 'De innovatieve en commerciële kansen van de Avanta Ace'

Tijdens een online producttraining bij Rensa Academy vertellen we je alles over de voordelen en technische eigenschappen van de Avanta Ace.  

Bekijk de online training