Uponor

Uponor is een toonaangevende internationale leverancier van kunststof gebaseerde leidingsystemen voor gebouwen en infrastructuur. Uponor levert veilige drinkwater systemen, energie-efficiënte straling verwarming en koeling en betrouwbare infrastructuur oplossingen.
 

Uponor is een bedrijf met hoofdzetel in Vantaa, Finland en blikt terug op een bijna honderdjarig bestaan. De geschiedenis van Uponor begon op 13 augustus 1918 toen Aukusti Asko-Avonius een schrijnwerkerij in Lahti, honderd kilometer ten noorden van Helsinki, Finland opende. In 1965 werden de eerste kunststofleidingen vervaardigd.

De onderneming is vandaag de dag actief in tal van markten in de bouwsector – van woning- en kantoorgebouwen tot industrie en ondergrondse werken. Producten van Uponor zijn beschikbaar voor klanten in meer dan 100 landen.

Ze zorgen voor hygiënisch correct drinkwater, energiezuinig verwarmen en koelen. Het bedrijf heeft zich gewijd aan duurzaamheid en streeft ernaar om het leven van mensen aangenamer te maken.

Ideeën, onderzoek, concepten

Als innovatieve onderneming investeert Uponor uitvoerig in onderzoek en ontwikkeling. Uponor voert met zijn klanten en partners een intensieve dialoog. Neem deel aan de ervaringsuitwisseling. Licht Uponor jouw wensen toe en vertel meer over jouw ervaringen. Of vertel ons waar jij potentiëlen ziet voor een zuiniger energiegebruik en voor hygiënische waterhuishouding.