Wilo

Wilo

Wilo is leidend in wateroplossingen voor een slimme en efficiënte wereld. Wereldwijd werkt Wilo aan verantwoorde wateroplossingen waar iedereen overal voordeel van heeft. De oplossingen van Wilo vind je in de grootste wolkenkrabbers ter wereld tot aan de kleinste dorpjes in Afrika. Wilo biedt oplossingen voor een effectieve voorziening van (drink)water, warmte, koeling en de afvoer van afvalwater.

De oplossingen van Wilo dragen bij aan een duurzame wereld. Ze besparen tijd voor installateurs en besparen energie voor eindgebruikers met behoud van comfort. Bij de ontwikkeling van oplossingen staat bij Wilo de passie voor water centraal.

Wilo als koploper in duurzaamheid

Met de uitvinding van de omloopversneller, de voorloper van de circulatiepomp, verbeterde Wilo het comfort aanzienlijk. In de jaren 80 lanceerde Wilo zijn eerste elektronisch geregelde natlopercirculatiepomp, waardoor energiebesparing mogelijk werd gemaakt. In 2001 volgde ‘s werelds eerste HR-pomp. Sindsdien nam dit een enorme vlucht en zie je het terug in het volledige Wilo-assortiment. Duurzaamheid stopt niet en gaat tegenwoordig veel verder dan alleen energiebesparing. Een duurzame situatie voor toekomstige generaties staat altijd centraal bij alles wat Wilo doet.

Snel te installeren en te onderhouden

Als installateur heb je altijd tijdgebrek. De laatste jaren werd dit probleem alleen maar groter. Er is veel meer vraag dan aanbod. Installateurs willen op een effectieve manier oplossingen inpassen in systemen van klanten. Zowel bij nieuwe installaties als bij vervanging. Wilo heeft een groot assortiment, zodat er altijd een oplossing is voor jouw specifieke situatie. Daarnaast beschikken de producten over functies die installatie, inbedrijfstelling en onderhoud makkelijk maken.

Maximale efficiëntie met behoud van comfort

Als installateur kies je, samen met je opdrachtgever, het beste voor de eindgebruiker. Met de alsmaar stijgende energiekosten zoeken eindgebruikers oplossingen die minimaal energie gebruiken. Uiteraard wil je geen concessies doen aan kwaliteit en levensduur. Ook wil jouw klant het comfort behouden of verder verbeteren. Met de oplossingen van Wilo weet je dat je geen concessies hoeft te doen en toch weinig energie verbruikt.

Pioniers bij Wilo ontwikkelden ‘s werelds eerste smartpump

​​​​​​​‘Pioneering for you’ is een slogan die je vaker terugziet bij Wilo. Oplossingen uitvinden die het leven van klanten makkelijker maakt, is een belangrijke drijfveer. Een voorbeeld van de recente innovaties van Wilo is de Wilo-Stratos MAXO-serie. De Stratos MAXO is zowel efficiënt als flexibel en zeer gebruiksvriendelijk. Deze intelligente pomp is de eerste smartpump ter wereld. Voordelen van ‘s werelds eerste smartpump:

  • Brede integratiemogelijkheden in gebouwbeheersystemen;
  • Intuïtieve bediening, instellingsassistent, groot kleurendisplay en de bekende groene bedieningsknop;
  • Extra energie-efficiënt door geoptimaliseerde en innovatieve functies.

Bekijk de Stratos MAXOS