Productnieuws

Positieve effecten luchtgordijnen nog vaak onderschat

Plaatsing van een luchtgordijn voor een deur die regelmatig open en dicht gaat draagt bij aan een vermindering van het energieverbruik en verhoging van het comfort. Winterwarm biedt met de ACM-serie hiervoor een eenvoudige en flexibele oplossing.

Duurzaam en comfortabel

Het luchtgordijn vormt niet alleen een afscheiding met de buitenlucht waardoor de warmte beter in de ruimte behouden blijft, maar zuigt tevens de warme lucht aan die onder het plafond hangt en benut deze alsnog. Voor de mensen die werkzaam zijn in de ruimte is het prettiger werken daar zij minder tocht ervaren. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat het energieverlies wel tot 60% à 80% kan afnemen wanneer een luchtgordijn is geïnstalleerd.

Winterwarm ACM: eenvoudig en effectief

De ACM is een prima oplossing om een ruimte af te scheiden, hetzij van de buitenlucht, bij laaddeuren en boven laadperrons of als “onzichtbare” afscheiding tussen bijvoorbeeld de montagehal en het magazijn, wanneer men het in de montagehal toch graag een paar graden warmer heeft dan in het magazijn. En geen hinder meer van lastige afscheidingsgordijnen! De zgn. Gurney-flap aan de uitblaaszijde zorgt voor een extra hoge luchtsnelheid op vloerniveau waardoor er zo weinig mogelijk warmte ontsnapt.

De ACM is modulair opgebouwd uit modules van 50 cm en is dus op iedere deurbreedte toepasbaar. De maximale deurhoogte is 5,5 m. indien men voor de ACM-EC kiest. Deze module is uitgerust met een krachtige EC-ventilator met 25% minder elektriciteitsverbruik en 20% meer luchtopbrengst dan de standaard ACM.