Productnieuws

Altijd frisse lucht binnen gebouwen: het AWADUKT Thermo lucht-aardwarmtewisselaarsysteem is het eerste systeem met een antimicrobiële binnenlaag

Geniet altijd van frisse lucht in alle ruimtes en bespaar energie met gebouwventilatie. Met het AWADUKT Thermo lucht-aardwarmtewisselaarsysteem krijg je altijd verse voorverwarmde of gekoelde buitenlucht zonder nare geurtjes in het gebouw. Zo haal je op een duurzame en efficiënte wijze frisse lucht binnen

Ventilatieoplossingen zorgen voor een energie-efficiënte luchtuitwisseling en zijn van belang binnen gebouwen. Of het nu gaat om scholen of kleuterscholen, universitaire instituten, eengezinswoningen, ziekenhuizen, gemeentehuizen of hoge kantoorgebouwen: ruimten, gebouwen en de mensen daarin hebben frisse lucht nodig. Met AWADUKT Thermo beschik je over een duurzame, energiezuinige en esthetisch verfijnde oplossing voor gebouwventilatie.

Een belangrijk onderdeel bij gezonde gebouwventilatie

Via het AWADUKT Thermo systeem wordt de buitenlucht aangezogen, gefilterd en gereinigd en via een in de grond geplaatst leidingsysteem het gebouw in gebracht.

De aangezogen buitelucht wordt via de aanzuigtoren vervoerd door een ondergronds buizenstelsel. Om de luchtkwaliteit niet aan te tasten is de afwerking van de binnenzijde van de buizen van groot belang. In de buis ontstaat condenswater waar microscopisch kleine deeltjes uit de lucht zich aan kunnen hechten met bacteriegroei als gevolg. De binnenwanden van de AWADUKT Thermo buizen zijn glad en antibacterieel gecoat met zilverionen. Door deze unieke coating kan bacteriegroei kan hier niet ontstaan. Deze coating voorkomt ook nare geurtjes die ontstaan bij bacteriegroei.

Met lucht energie besparen

Doordat de aangezogen lucht door een in de grond geïnstalleerd netwerk van buizen wordt geleid, kan daarmee energie bespaard worden. Veel energie! Op een diepte van 1,50 tot 2,50 meter is de temperatuur van de aarde in de zomer en winter redelijk constant en dit is dan ook het geheim.  In de zomer wordt de lucht op die manier voorgekoeld en in de winter voorverwarmd. Zo hoeft er minder intensief te worden bijverwarmd resp. gekoeld. Een duurzame methode om veel energie te besparen.

Bekijk het assortiment