Productnieuws

Aalberts hfc voegt bedrijfsonderdelen Flamco en Comap samen in nieuw pand in Almere

Flamco B.V. en Comap Nederland gaan verhuizen. In Almere hebben wij een nieuwe productielocatie, magazijn en hoofdkantoor gebouwd voor Aalberts hydronic flow control. Flamco en Comap Nederland worden samengevoegd en krijgen daar hun nieuwe onderkomen vanaf 28 mei 2021. 

Flamco en Comap zijn al jarenlang zelfstandige onderdelen van Aalberts hfc. Terwijl Flamco vooral expert is in efficiënte en veilige druk- en opslagtechnologie, is Comap meer gespecialiseerd in balans-, beluchtings- en comforttechnologie. 
De zusterbedrijven vullen elkaar aan op het gebied van verwarming-, koeling-, water- en solartechnologie. De samenvoeging biedt grote synergievoordelen en stelt Aalberts in staat een compleet installatieprogramma van bron tot afgifte te creëren. Samen bestrijken ze elke fase in de levenscyclus van gebouwinstallaties (verwarming, koeling en tapwater) voor woningbouw, utiliteit en industrie.

Klantvoordelen

CEO Maarten van de Veen van Aalberts voorziet dat klanten door de samenvoeging uiteindelijk meer keuzemogelijkheden krijgen. “We bundelen de krachten van Flamco en Comap om als specialist in hydronic flow control onze klanten totaaloplossingen van bron tot afgifte op maat te kunnen bieden”, stelt hij. “De synergie moet leiden tot een verbetering van de technische prestaties van alle systemen en maximalisatie van hun rendementen, zodat afnemers en eindgebruikers energie en kosten kunnen besparen. Hiermee sluiten we de cirkel.” Contactpersonen, planningen en bestelprocedures blijven volgens hem overigens ongewijzigd.

Voor meer informatie:
www.flamcogroup.com en www.comap.nl