Productnieuws

AutoSar zelfbalancerende thermostaatkranen; voor het zeer éénvoudig in balans brengen van verwarmingssyteem

Het balanceren van een installatie, hoewel onzichtbaar, is van het grootste belang om de ruimtetemperaturen in woongebouwen te homogeniseren. De installatie kan echter complex zijn omdat de ongelijke verdeling van het debiet van een installatie wordt veroorzaakt door de geometrie van de circuits: hoogte van de vloeren, afstand tot de hoofdinlaat, ellebogen, drukverliezen, enz. Dit zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij balansberekeningen en bij het installeren van afgiftepunten.

Met het oog op een grotere eenvoud heeft Comap een set zelfbalancerende oplossingen ontwikkeld waarbij het regelsysteem direct in de thermostatische behuizing of de hydraulische module wordt geïntegreerd: AutoSar.
Door de gehele balancering toe te vertrouwen aan de radiatoren wordt het balanceren van de gehele installatie eenvoudig en optimaal gefaciliteerd.

Alleen maar voordelen

Met AutoSar heeft Comap een drukverschilregelaar ontwikkeld die is geïntegreerd in een thermostatisch lichaam of een hydraulische module; het debiet van elke radiator blijft constant, ongeacht de drukvariaties. Het werkt als een drukonafhankelijke thermostatische raditatorkraan (PI-TRV).

Alle voordelen op een rij:

  • TIJDSBESPARING
  • EENVOUD bij installeren en onderhoud
  • Efficientie door verbetering van PRESTATIES van installatie
  • BESPARINGEN energie (Tot 20 %), onderhoudstijd en dus geld
  • COMFORT van overal in huis betere warmte en stilte

Dankzij de AutoSar-oplossingen profiteer je van thermisch- en geluidscomfort door het energie- en waterverbruik te optimaliseren en de ketelprestaties te verbeteren.

Voor meer informatie over de Autosar zelfbalancerende thermostaatkranen van Comap, vraag je Rensa specialist of kijk op: www.comap.nl

Bekijk het assortiment