Productnieuws

BETTER HEATING SYSTEMS

Beter inbedrijfstellen en balanceren van verwarmingssystemen met Grundfos ALPHA circulatiepompen

Niet goed uitgebalanceerde of onzuinige en lawaaierige verwarmingsinstallaties komen nog heel vaak voor, terwijl de oplossing eenvoudig is. Kiezen voor een Grundfos ALPHA circulatiepomp betekent kiezen voor een betere verwarmingsinstallatie met maximale energiezuinigheid en lagere energierekeningen, en zodoende meer tevreden klanten.

Tekst gaat verder onder de video.

Circulatiepompen voor elke uitdaging

Een goede inbedrijfstelling van het verwarmingssysteem, met optimale prestaties en maximaal comfort, kan best een uitdaging zijn. Het Grundfos assortiment circulatiepompen en bijbehorende accessoires is er daarom juist op gericht het makkelijker te maken voor de installateur, zodat we met zijn allen betere verwarmingssystemen ontwikkelen. Met de ALPHA1, ALPHA2 en ALPHA3 heeft Grundfos altijd de juiste oplossing voor elke uitdaging.

Grundfos ALPHA2

Klein van formaat, maar groot in performance. De Grundfos ALPHA2 zet de standaard voor wat een kleine circulatiepomp allemaal kan. Onder de meest veeleisende omstandigheden werkt de ALPHA2 probleemloos en efficiënt. Met de communicatiemogelijkheden in de ALPHA2 is het zeer eenvoudig om radiatoren in huis hydronisch te balanceren.

Betere inbedrijfstelling met Grundfos AUTOADAPT

Correcte inbedrijfstelling is essentieel voor het verbeteren van verwarmingssystemen. Incorrecte inbedrijfstelling kan namelijk leiden tot een hoog energieverbruik, onnodige slijtage en lawaai. Met de AUTOADAPT functie zorgt de ALPHA2 pomp automatisch voor continue aanpassing van de instellingen aan de systeemvereisten. De pomp controleert het debiet en past zich aan de vraag aan, door de pompcurve aan te passen. De inbedrijfstelling was hiermee nog nooit zo eenvoudig. 

De Grundfos ALPHA2 met AUTOADAPT brengt optimaal comfort door het verminderen van schommelingen in de temperatuur in huis. Bovendien is met de AUTOADAPT modus het laagste energieverbruik gegarandeerd met een besparing tot wel 20% en dat levert een flink lagere energierekening op.

Tekst gaat verder onder de video.

Beter balanceren met Grundfos GO Balance app en ALPHA reader


Het balanceren van verwarmingssystemen wordt vaak op gevoel gedaan of simpelweg achterwege gelaten omdat het tijd kost, terwijl juist het hydronisch balanceren cruciaal is. Met de compacte ALPHA reader als accessoire bij de ALPHA2, kan data vanuit de pomp direct naar een tablet of smartphone worden gestuurd. Bekijk deze data realtime met de Grundfos GO Balance app om zo de radiatoren volledig hydronisch te balanceren. Het resultaat? Tevreden klanten met een stil systeem en een gelijkmatige temperatuur in het hele huis. En niet te vergeten een tijdsbesparing voor installateurs. 

Ontdek de Grundfos ALPHA2 via www.grundfos.nl of bezoek een Rensa vestiging in de buurt.