Productnieuws

Bedrijfshal all-electric verwarmen en koelen

Duurzaam verwarmen en koelen

De Qwikshift QSE  is een combinatie van een warmtepomp met een binnenunit inclusief verwarmingsbooster.  Deze binnenunit is voorzien van een watercoil en ventilator voor de warmte afgifte of de verkoeling.  Een extra verwarmingsbooster zorgt voor snelle opwarming aan het begin van de dag.  De warmtepomp zorgt  voor opwekking van 60% tot 80% van de jaarlijkse benodigde warmtecapaciteit, terwijl de elektrische booster bijspringt aan het begin van de dag of tijdens koude dagen. De capaciteit van de warmtepomp en dus het stroomverbruik kan daardoor beperkt blijven. Er is bovendien geen sprake van  CO2 uitstoot.

Optimale benutting zonnestroom

De zonnepanelen liggen toch op het dak. De stroomopbrengst in de zomer kan daarom prima benut worden voor het (ver)koelen van de bedrijfshal met behulp van de warmtepomp.

Smart Controller

De Qwikshift heeft een eigen regeling: de Smart Controller. Hiermee kunnen zowel de verwarmings- als de koelingsfuncties aangestuurd worden. De Smart Controller is zelflerend en kan zelfs rekening houden met ingevoerde prijzen van gas en elektriciteit: de software bepaalt vervolgens het meest optimale energieverbruik.

Aantrekkelijke investering

De benodigde capaciteit voor een bedrijfshal kan verdeeld worden over de warmtepomp en de booster; de laatste 30% van die capaciteit is immers alleen maar nodig aan het begin van de dag of tijdens vorstperiodes. Dit stuk capaciteit wordt gedekt door de booster terwijl de zuinige warmtepomp het hele jaar door het meeste werk verzet . Daardoor kan volstaan worden met een kleinere warmtepomp die een stuk lager in aanschafprijs is. Met op dit moment ook nog ISDE subsidie voor de eindgebruiker. Het enige aandachtspunt is de stroomvoorziening welke voldoende moet zijn om 100% elektrisch te verwarmen.

Winterwarm Qwikshift QSE in het kort:

  • bestemd voor verwarmen en koelen van bedrijfsruimtes
  • 10 types variërend in capaciteit van 16 tot 56 kW
  • 40% tot 60% besparing op energieverbruik
  • géén CO2-uitstoot
  • 3 types lucht/water warmtepompen HPX-serie
  • slimme regeling
  • eenvoudige installatie
  • binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend

Bekijk het assortiment