Productnieuws

Bespaar nu op je energierekening met de warmtepompboilers van Atlantic.

De warmtepompboilers van Atlantic zijn hét duurzame alternatief voor een elektrische boiler, geiser of warm water via de cv-installatie. Je bespaart direct op de energiekosten van je gezinswoningen of vakantiewoning.

Af van de traditionele elektrische boiler

De warmtepompboilers van Atlantic verbruiken tot 70% minder energie dan traditionele boilers, zonder aan comfort in te boeten. Een gezin van 2 personen verbruikt gemiddeld 90L warm water per dag. Om dit op te warmen tot 50°C, heeft een gewone elektrische boiler zo’n 2kWh per dag nodig. Een warmtepompboiler verbruikt tot 70% minder vermogen. De winst is snel berekend:

Jaarverbruik traditionele boiler = € 0,40  / per kWh x 2 kWh x 365 dagen = € 292,- per jaar.

Jaarverbruik warmtepompboiler = € 0,40  / per kWh x 0,6 kWh x 365 dagen = € 88,- per jaar.

Van warm water op gas naar een warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler bespaar je direct op je gasrekening en ze zijn zuinig in stroomverbruik. Voorbeeld: Een huishouden verbruikt 1200 m3 gas per jaar. Het aandeel van warm tapwater is 20%. De overstap van gas naar een warmtepompboiler levert het volgende op:

Jaarverbruik warm water via cv-ketel: 240 m3 x € 1,45 = € 348,- per jaar

Jaarverbruik warm water via warmtepompboiler: 549 kWh x € 0,40 = € 220,- per jaar

Koppeling met PV-panelen

Door de versobering van de salderingsregeling, wordt een warmtepompboiler met koppeling op PV-panelen een aantrekkelijke oplossing. De warmtepompboiler werkt dan als batterij, waarin overtollig opgewekte energie wordt opgeslagen.

Meer informatie: www.atlanticclimate.nl  

Bekijk het assortiment