Productnieuws

Betrouwbare en efficiënte vloeistofregeling voor verwarmings- en koelingssystemen

De Xylia2 behoort tot de nieuwste generatie compacte vlinderkleppen. Het betreft een eenvoudig maar technologisch hoogstaand product en vormt een essentieel onderdeel bij toepassingen met vloeistofcirculatie. De belangrijkste kenmerken die deze vlinderkleppen bieden zijn de complementariteit met de installatie en met de gebruikte vloeistoffen, de bedrijfszekerheid en de hoge graad van veiligheid.

Samenstelling

De body is gemaakt uit nodulair gietijzer (GGG40), met keuze uit een klepblad in rvs of in gietijzer met epoxy coating. Zitting in EPDM. Iedere klep is voorzien van een metalen kentekenplaatje op de behuizing in functie van identificatie en traceerbaarheid.

Uitvoeringen

De Xylia2 is beschikbaar in WAFER (geflensd) en LUG (geschroefd) uitvoering. De bediening gebeurt manueel: met een handgreep in epoxy gecoat aluminium (DN50 tot DN150) of met een wormwielkast (DN50 tot

DN300).

Toepassingen

  • Verwarming

Door het garanderen van een optimale doorstroming en het volledige en correcte afsluiten van een installatie is de Xylia2 uitermate geschikt voor toepassingen met verwarmingswater.

  • Koeling

Ook voor koelwater toepassingen is Xylia2 bijzonder geschikt: door de centrische samenstelling en de zacht-dichtende materialen is Xylia2 perfect toepasbaar in installaties met koelwater en toepassingen met sanitair water voor koeling in utiliteiten.

  • Agrocultuur/Serrebouw

Een andere toepassing waarvoor Xylia2 gebruikt kan worden is in de agrocultuur: door zijn compacte en lichte constructie is de Xylia2 ideaal geschikt voor onder meer kassenbouw en beregening (waarbij geen hogere eisen worden gesteld aan medium druk en temperatuur). Enkel geschikt als open/dicht afsluiter bij een debiet van < 3 meter/sec.

Bekijk het assortiment