Productnieuws

Bosch Compress 5800i AW: De nieuwe norm in warmtepompen

De Compress 5800i AW is de eerste van een reeks nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch die gebruikmaken van propaan (R290). Dit natuurlijke, PFAS-vrije koudemiddel, waarvan het gesloten circuit van de warmtepomp minder dan een kilogram bevat, kent een broeikasgaspotentieel (Global Warming Potential) van slechts 3. Dat is vele malen lager dan dat van de tot nu toe gangbare koudemiddelen. Deze natuurlijke grondstof valt daarom ook niet onder de F-gassenverordening.

Stiller dan de stilste

De Compress 5800i AW is nog stiller dan de Nefit Bosch warmtepomp die als stilste naar voren komt in de meest recente warmtepomptest van de Consumentenbond. Op een afstand van drie meter bedraagt het geluidsdrukniveau van de 4 kW-variant in Nachtmodus slechts 26 dB(A). Dat is zo goed als onhoorbaar. Daarmee is de Compress 5800i AW probleemloos dichtbij de erfgrens te installeren en in dichtbebouwde wijken en rijtjeswoningen.

Hoge temperatuur

De Compress 5800i AW kan warm tapwater leveren tot 75°C en de maximale aanvoertemperatuur voor verwarming is eveneens 75°C. De warmtepomp is daarmee niet alleen geschikt voor nieuwbouw, maar ook voor bestaande verwarmingssystemen met conventionele radiatoren.

De voordelen van propaan

De Compress 5800i AW is de eerste van een reeks nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch die gebruikmaken van propaan (R290). Naast een veel geringere impact op milieu en klimaat, maakt R290 hoge aanvoertemperaturen mogelijk tot maximaal 75°C. Natuurlijk, hoe lager de aanvoertemperatuur, hoe hoger het rendement. Maar indien gewenst is deze warmtepomp warmtepomp ook geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande verwarmingssystemen met conventionele radiatoren. De Compress 5800i AW-serie omvat twee typen buitenunits in vijf vermogensklassen van 4 tot 12 kW en is meteen ook de stilste warmtepomp van Nefit Bosch. Alle varianten hebben een energielabel A+++ en een hoge COP, tot 4,85 bij A7/W35.

Nieuw: basismodel zonder binnenunit

Naast het nieuwe topmodel introduceert Nefit Bosch ook de Bosch Compress 2000 AWF voor het basis prijssegment. Het betreft een full monoblock. Alle hydraulische componenten zijn geïntegreerd in de buitenunit dat daarmee alle functies vervult: verwarmen, koelen en eventueel warmwaterbereiding. Dat betekent installatiegemak en tijdwinst. Dankzij de compacte afmetingen en een relatief laag gewicht zijn de Bosch Compress 2000 buitenunits eenvoudig te installeren met een gering ruimtebeslag.

Bekijk het assortiment