Productnieuws

Burgerhout FX Easy doorvoerpan, mét Leadax

Met de introductie van de FX Easy doorvoerpan heeft Burgerhout een primeur in handen: deze doorvoerpan is de eerste op de markt die af-fabriek voorzien is van Leadax. Leadax is de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood.

Groot instelbereik van 15°- 60°

De FX Easy doorvoerpan is geschikt voor dakhellingen van 15° tot maar liefs 60°! Dit grote bereik is mogelijk door de draaibare scharnierkap die aan één kant een bereik heeft van 15°- 37,5° en omgekeerd van 37,5°- 60°.

Veiligheid en installatiegemak

Door het borgen van de scharnierkap middels een “klik” is de installateur verzekerd van een goede aansluiting na de installatie van de dakdoorvoer. In de praktijk betekent dit dat de installateur alleen bij de installatie het dak op moet. Achteraf controleren of alles in orde is, behoort tot het verleden. Dit systeem bevordert dus niet alleen de veiligheid van de installateur, maar ook het installatiegemak.

Leadax, het nieuwe lood

Bij de ontwikkeling van de FX Easy doorvoerpan is Burgerhout op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit product zo duurzaam mogelijk en recyclebaar te maken en daarom voorzien van Leadax. Leadax is een volledig circulair product en heeft dezelfde unieke eigenschappen als traditioneel waterkerende materialen, zoals lood en zink, zonder te hoeven inleveren op kwaliteit of flexibiliteit.

De FX Easy doorvoerpan is ook leverbaar in een combipakket met de Skyline EasySafe 60/100 en vormt samen met EasySafe één veilig rookgasafvoersysteem. Klaar voor de toekomst!

Ga naar het assortiment