Productnieuws

Nieuwe CO2-sensor voor een stijlvol en gezond binnenklimaat

Zehnder heeft nieuwe CO2-sensoren in het assortiment welke gebruikt worden om vraaggestuurd te ventileren. De sensoren hebben een modern design en meten de CO2 -concentratie in een ruimte. Op basis van deze meetwaardes wordt er automatisch meer of minder geventileerd, afhankelijk van de vereiste (gezonde) luchtkwaliteit. Ontdek welke features aan deze nieuwe sensoren zijn toegevoegd.

De nieuwe CO2­-sensor van Zehnder combineert een modern, gebruiksvriendelijk design met de nieuwste sensortechnologie. Twee verschillende functies zorgen dat de nieuwe CO2-sensor van Zehnder aan alle vereisten voldoet: Als installateur kun je de besturingsmodus selecteren waarin de CO2-sensor de nodige luchthoeveelheid aan het ventilatietoestel doorgeeft.

Of je selecteert de sensormodus waarin het ventilatietoestel rekening houdt met de CO2-waarden van de sensor en automatisch voor een optimale luchtstroom zorgt. In beide gevallen zijn fouten uitgesloten omdat de CO2-sensor eenvoudig in te stellen is en indien gewenst zelfs volledig automatisch werkt.

Deze nieuwe sensoren bieden een aantal features waarmee zowel aan de ervaring van de eindgebruiker als installateur is gedacht:

Betrouwbare connectiviteit via RF

Doordat elke CO2-sensor is uitgerust met een RF-repeater, kan het RF-signaal via meerdere wegen de ventilatie-unit bereiken.

Aanduiding luchtkwaliteit via LED

Duidelijke aanduiding van de ventilatiestanden en de luchtkwaliteit via de LED indicatoren.

Intensiteit LED instelbaar

De helderheid van de LED indicatoren is instelbaar in 6 verschillende modi, van helemaal uit tot de hoogste intensiteit.

Duidelijke foutmeldingen

De huidige RF variant kent een gereduceerd aantal foutmeldingen waarmee de problemen duidelijker worden weergegeven.

Zowel bedraad (0-10V) als in RF variant verkrijgbaar

Varianten voor in- en opbouw verkrijgbaar

De nieuwe CO2-sensoren zijn als inbouw en opbouw variant beschikbaar, wat deze oplossing geschikt maakt voor zowel nieuwbouw als renovatie. De inbouwvariant is te combineren met het standaard schakelmateriaal van Busch & Jaeger, Gira en Jung waardoor de sensor naadloos weggewerkt kan worden in het bestaande schakelmateriaal.