Productnieuws

Caleffi introduceert een kwalitatief hoogwaardig buffervat

Een nieuwe installatie of renovatie met de integratie van een warmtepomp is een duurzame investering voor de toekomst. Een warmtepomp is echter gevoeliger voor vuil, bevriezing, fluctuerende debieten… Het omringen van de warmtepomp met de juiste appendages en systemen zal er dan ook zorgen voor een optimale prestatie.

Kwaliteit en duurzaamheid verzekerd

Het nieuwe Caleffi buffervat, serie 5485, is vervaardigd uit kwaliteitsvolle roestvrij staal (INOX) en voorzien van isolatieschalen. Omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van kleinere watervolumes in installaties, voorziet Caleffi bijzonder compacte buffervaten. De Caleffi buffervaten zijn verkrijgbaar in volumes van 15l, 20l, 25l, 30l en 50l.

Optimale werking van de warmtepomp

Het buffervat is voorzien van een hydraulische scheiding. Primair en secundair debiet worden gescheiden zodat de warmtepomp niet constant in- en uit hoeft te schakelen bij een fluctuerend debiet. Dit leidt tot een langere levensduur en duurzame werking van de warmtepompinstallatie.

Zowel verwarmen als koelen

Door de steeds vaker voorkomende hete zomers is er meer vraag naar koeling tijdens de zomermaanden. De buffervaten van Caleffi hebben een temperatuurbereik van -10 tot 95 °C zonder ijsvorming. Ze kunnen dus naast warm ook koud water voorzien aan de installatie om het hele jaar comfortabel door te komen.

Compleet pakket

Vanuit een duurzame visie en het oog op een groene toekomst ontwikkelt Caleffi de hoogst kwalitatieve appendages voor werkelijk optimaal functionerende installaties. Caleffi ondersteunt elk onderdeel in de totaalinstallatie van A tot Z.

Bekijk het assortiment

Voor meer informatie, kijk op caleffi.nl.