Productnieuws

Caleffi plug-and-play beschermingskit voor een complete bescherming van de installatie

Het nut van een vuilafscheider heeft zich inmiddels veelvoudig bewezen, maar het gebruik van additieven daarentegen wordt nog niet volledig omarmd door onze sector. Toch is het erg belangrijk om de installatie zo schoon mogelijk te houden om zo verstoppingen en corrosie van het systeem tegen te gaan. Met de nieuwe kit van Caleffi ben je in een handomdraai verzekerd van een totale bescherming van het verwarmingssysteem.

De plug & play kit bestaat uit een DIRTMAG® magnetische vuilafscheider compleet met afsluitkleppen, reinigingsmiddel C3 CLEANER en beschermmiddel C1 INHIBITOR. Na het installeren van de vuilafscheider kun je deze direct gebruiken als toegangspunt voor de additieven. Eerst voeg je C3 CLEANER toe aan het installatiewater, deze is geschikt voor het verwijderen van vuildeeltjes, kalk en lasresidu. Vervolgens gebruik je C1 INHIBITOR, ideaal voor het beschermen van het systeem tegen mogelijke corrosie en afzettingen. Beide producten zijn neutraal, niet agressief en geclassificeerd als ongevaarlijk.
Met deze 2 flacons kun je in bijna alle gevallen één complete installatie beschermen. De additieven zijn namelijk geschikt voor installaties tot en met 15 radiatoren / 150 liter installatiewater / 120m2 vloerverwarming.

De set kan gebruikt worden in zowel bestaande als nieuwe verwarmingssystemen. In bestaande installaties is het doel het reinigen en beschermen van de HVAC-installatie. In nieuwe installaties wordt de kit gebruikt bij een inbedrijfsstelling volgens de vereiste normen en vervolgens het beschermen van het systeem.

Alleen een gezuiverde installatie garandeert een grotere efficiëntie met als gevolg een betere thermische opbrengst van het systeem. De additieven zijn eenvoudig en veilig te gebruiken, zeker in combinatie met de DIRTMAG® vuilafscheider inclusief afsluiters.