Productnieuws

Circulatiepompen in warmtepompen

Circulatiepompen vind je in vele installaties. Zo vind je onder andere pompen in CV-ketels, vloerverwarmingsverdelers en warmtepompen. In warmtepompen vind je vaak meerdere ingebouwde circulatiepompen, soms ondersteund door een externe circulatiepomp.

Fabrikanten van dergelijke installaties kiezen altijd voor de beste componenten. Niet (goed) functionerende installaties kunnen ze zich niet permitteren. Veel installatiebouwers kiezen meestal dan ook voor circulatiepompen van Wilo.

De circulatiepompen in deze installaties gaan onder normale omstandigheden ongeveer vijftien jaar mee. Onder perfecte omstandigheden kan dat veel langer zijn. Gaat de circulatiepomp aanzienlijk korter mee? Controleer dan, bij vervanging, het systeem. Vervuiling, lucht of onvoldoende druk in de installatie zijn vaak de boosdoeners. 

Circulatiepompen in dergelijke installaties vervangt men bijna altijd met een pomp van de installatiefabrikant*. Daarnaast kun je zo een vervanging vaak prima doen met de zeer energiezuinige Wilo-pompen die bij Rensa in het schap liggen, zoals de Wilo-Yonos PICO, Wilo-Stratos PICO of Wilo-Varios PICO.


De juiste vervangende pomp vind je snel op “Pompenwijzer.nl”. Pompen uit installaties, zoals de PARA, zijn niet terug te vinden in uitwisseltools zoals Pompenwijzer. Neem in dat geval contact op met jouw Rensa-vestiging. Zij helpen je verder.

Na vervanging gooi je de oude pomp eenvoudig in de Circopompbak. Deze staat onder andere bij jouw Rensa-vestiging. Pompfabrikanten hergebruiken de onderdelen waar mogelijk en recyclen materialen efficiënt. Zo houden we samen nieuwe circulatiepompen betaalbaar en dragen we bij aan een beter milieu.

*Circulatiepompen in CV-ketels mag je alleen vervangen door pompen die geleverd zijn door de fabrikant van de installatie.

Bekijk het assortiment