Productnieuws

Compact drukverhogingssysteem voor in en rondom woningen

Een hoofdtaak voor waterleveranciers is voldoende drinkwater leveren. Niet alleen de hoeveelheid water is belangrijk, maar ook de constante waterdruk. Het compacte drukverhogingssysteem Wilo-Isar BOOST5 garandeert een constante druk op alle tappunten binnen de woning. Uiteraard werkt deze zeer geluidsarm en efficiënt.

Herkenbaar: een te lage waterdruk?

Een te lage waterdruk in huis kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de meest voorkomende oorzaken is de zomer. Vooral op warme zomerdagen neemt de gelijktijdige vraag naar water toe. Iedereen gebruikt in de zomer meer water voor bijvoorbeeld douchen of watersproeiers in de tuin. Dit zorgt voor een hoge vraag bij de drinkwaterproductiebedrijven. De maximale productiecapaciteit van de bedrijven wordt hiermee overschreden. Hierdoor is de waterdruk een stuk lager dan normaal. De kraan stroomt dan minder hard en de douche is een stuk minder krachtig. Wilo's oplossing voor dit probleem is de Wilo-Isar BOOST5. De Wilo-Isar BOOST5 zorgt altijd en overal voor een comfortabele waterdruk.

Lage energierekening door slimme sensoren

De Wilo-Isar BOOST5 heeft een frequentieregeling. Slimme sensoren passen afhankelijk van de watervraag, het toerental automatisch aan. Bij een lage waterafname hoeft de pomp namelijk niet voluit te draaien. Het systeem werkt soepel en stil dankzij de efficiënte hydraulica en de geluidwerende pompbehuizing. Door het moderne, compacte ontwerp kan je het systeem onopvallend installeren.

Gebruiksgemak tijdens installatie en gebruik

Samen met de technische kenmerken maakt het drukverhogingssysteem indruk met de zeer eenvoudige installatie. De Wilo-Isar BOOST5 is standaard stekkerklaar en is daarmee direct en flexibel te installeren. Het intuïtieve led-display en de drukknoppen maken eenvoudige bediening mogelijk. Het instellen en aanpassen van de gewenste druk is zeer eenvoudig. Uitgebreide ingebouwde beveiligingsfuncties garanderen ook een veilige werking. De pompeenheid, hydraulica, motor en elektronische componenten zijn gemaakt voor duurzaamheid. Samen garanderen deze een lange levensduur.

Bekijk het assortiment