Productnieuws

Cv-ketel eruit, warmtepomp erin!

De Panasonic Aquarea L-serie warmtepompen met het natuurlijke koudemiddel R290 is de ideale vervanger voor de cv-ketel. De warmtepompen uit deze serie zijn namelijk zonder ingrijpende aanpassingen vrijwel overal te plaatsen en eenvoudig te installeren. Daarnaast profiteer je nu als installateur van een CASHBACK-voordeel van € 750,-.

Zonder ingrijpende aanpassingen

De Aquarea L-serie lucht-water warmtepompen is ontworpen om de eigenschappen van het R290-koudemiddel maximaal te benutten. Daardoor is een cv-aanvoertemperatuur tot 75 °C mogelijk, zelfs met een buitentemperatuur van -10 °C. De warmtepompen uit deze serie zijn daarom bijzonder geschikt voor renovatieprojecten waarbij een hoge temperatuur nodig is voor het gebruik van radiatoren. Ze kunnen gebruikmaken van de bestaande leidingen en radiatoren, waardoor verduurzamen zonder ingrijpende aanpassingen of verbouwing mogelijk is.

Veel plaatsingsmogelijkheden

Net als de binnenunits zijn de stille buitenunits ontworpen om op te gaan in de omgeving. Het innovatieve, geheel nieuwe design van de antracietkleurige buitenunits maakt dat deze vrijwel overal kunnen worden geplaatst zonder op te vallen. Bovendien heeft de binnenunit van het Bi-Bloc-model dezelfde afmeting als een gemiddelde cv-ketel, wat ook weer meer plaatsingsmogelijkheden biedt.

Eenvoudige installatie

Bij het installeren van een warmtepomp komt iets meer kijken dan bij een reguliere cv-ketel. Bij de Panasonic Aquarea L-serie gaat het installeren echter een stuk sneller. Het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan, dat het systeem gebruikt is geen f-gas, met alle voordelen van dien. Daarnaast maakt het gebruik van slechts twee leidingen, waardoor het eenvoudig aan te sluiten is.

Kortom, de lucht-water warmtepompen uit de Panasonic Aquarea L-serie zijn de ideale vervangen van de cv-ketel en door de CASHBACK-actie nu nog aantrekkelijker.

Bekijk het assortiment