Productnieuws

De Henrad Softline ECO radiator

Verlaagt de energiefactuur tot 10,5%

Met zijn allen zoeken we naar manieren om slimmer met energie om te springen. Omdat gebouwen grote energieverbruikers zijn, en het leeuwendeel naar verwarming en warm water gaat, draagt onze sector een grote verantwoordelijkheid om mee te innoveren. Met hernieuwbare energie en efficiënte verwarmings- en koelingstechnologieën, kunnen onze gebouwen tot 60% minder CO2 gaan uitstoten.

Moderne verwarmingstechnologieën en hernieuwbare energie zijn van cruciaal belang om deze ambitieuze doelstellingen te halen. Om optimaal te renderen hebben deze nieuwe methodes lage-temperatuursystemen nodig.

En daar past de groene warmte van Henrad ECO radiatoren perfect in het plaatje.

Snellere opwarming, meer besparing

De unieke en vernieuwende techniek van de ECO radiator verhoogt het comfortgevoel. Bovendien daalt de energiefactuur, verhoogt de efficiëntie van de verwarmingsinstallatie en vermindert de CO2 uitstoot.

Snellere opwarming

Het water stroomt op een unieke manier de ECO radiator binnen. Door de seriële instroom van warm water, eerst in de voorzijde en daarna in de achterzijde, geniet de klant sneller van het warmtegevoel.

Minder warmteverlies aan de achterkant

Door de verhoogde stralingstemperatuur aan de voorkant is de achterste plaat minder warm dan bij andere radiatoren. Er gaat dus minder stralingswarmte verloren door de muur via de achterkant van de radiator.

Aansluitmogelijkheden voor zowel renovatie als nieuwbouw

Deze ECO radiator is rechts onderaan extra voorzien van een 1/2” binnendraad aansluiting specifiek voor de renovatiemarkt. Dit bovenop de reeds voorziene 3/4” buitendraadse euroconus middenaansluiting die frequent gebruikt wordt in nieuwbouwprojecten.

Geschikt voor hernieuwbare energie

De ECO radiator is perfect geschikt voor zowel individuele- als collectieve verwarmingsinstallaties, is aansluitbaar op een modulerende gas- of stookolieketel en perfect combineerbaar met allerlei lage-temperatuursystemen (warmtepompen, zonnecellen en biomassa-installaties).

Enige radiator met EPC voordeel

De Henrad ECO radiator is de enige radiator met Bureau CRG gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring waarmee een EPC/E-peil verlaging kan bekomen worden.

Bekijk de radiatoren