Productnieuws

De Henrad VENTO of ECO + (hybride) warmtepomp

De afgelopen jaren is gebleken dat het een behoorlijke opgave is voor mensen om hun huizen aardgasvrij te maken. Isolatie en hybride warmtepompen zijn voor de meeste woningen een goede manier om te verduurzamen. Hiervoor staat bovendien een aanzienlijk bedrag aan subsidies ter beschikking. Zo wordt het voor veel mensen een betaalbare oplossing.

De combinatie van goede isolatie, het gebruik van een hybride warmtepomp en aangepaste afgiftesystemen is ecologisch, rendabel en past in het geheel van de energietransitie. Een geïsoleerd huis is een randvoorwaarde voor het gebruik van een hybride warmtepomp. De meeste woningen gebouwd na 2000 zijn over het algemeen voldoende geïsoleerd.

Hoe werkt het?

Een hybride warmtepomp werkt op stroom en kan samen met de bestaande cv-ketel tot één installatie gecombineerd worden. Om de woning op de gewenste temperatuur te brengen haalt de warmtepomp zijn warmte uit de buitenlucht en verwarmt tijdens het grootste deel van het jaar de woning. De cv-ketel springt alleen tijdens extreem koude dagen bij.

ECO afgiftesysteem

Kies je voor een hybride warmtepomp dan zijn Henrad ECO-radiatoren een uitstekende keuze. Hierdoor kan men de aanvoertemperatuur terugbrengen tot in het bereik van 45 – 55 ° C. Jouw grote voordeel is niet alleen een besparing op je energiefactuur, maar bovendien behoud je, dankzij de tot 100% hogere stralingswarmte, jouw comfortgevoel.

VENTO afgiftesysteem

Kies je niet voor een hybride oplossing, maar integraal voor een warmtepomp, dan is de Henrad VENTO het beste afgiftesysteem. De aanvoertemperatuur wordt nu nog verder gereduceerd en komt in het bereik van 35 – 50 ° C. Omwille van de nog lagere aanvoertemperatuur zal je nog meer besparen op jouw energiefactuur. De geïntegreerde volautomatische ventilatoren in de VENTO zorgen voor een optimale warmteafgifte. Doordat de aanvoertemperatuur in het bereik van vloerverwarming zit is de VENTO hiermee perfect combineerbaar.

Besparingen en subsidies

Met een hybride warmtepomp in combinatie met Henrad VENTO of ECO afgiftesystemen zijn aanzienlijke besparingen te realiseren. Milieu Centraal becijferde dat de CO2-uitstoot voor verwarming en warm water met ongeveer 20 procent daalt. Daarnaast kan een gemiddelde hoekwoning honderden euro’s per jaar op de energierekening besparen.

Bekijk het ECO assortiment

Bekijk het VENTO assortiment