Productnieuws

De beproefde, veelzijdige 6-weg regelkogelkraan

Al meer dan een decennium lang levert Belimo de 6-weg regelkogelkraan, daarmee kan men overduidelijk spreken van een beproefd en succesvol concept.

De 6-weg regelkogelkraan was bij de introductie een drukafhankelijke (statische) versie. In gesloten stand voorkomt de dichtsluitende regelkogelkraan interne lekkage en deze vermijdt op die manier ongewenst verbruik bij nullast.

Het zelfreinigende effect van de Belimo regelkogelkraan voorkomt blokkering. De regelkogelkraan, aandrijving en sensor zijn mede daardoor onderhoudsvrij. Activering van het koel- of verwarmingsvermogen is betrouwbaar en gebeurt alleen als er vraag naar is.

De laatste jaren heeft de elektronisch drukonafhankelijke uitvoering (6-weg EPIV) een enorme vlucht genomen, dit omdat deze naast bovenstaande kenmerken op diverse andere punten meerwaarde biedt. 

Volledige transparantie van de installatie door real-time meting, optimaal inregelen in vol- en deellast maar ook lage voordruk en nauwkeurige ultrasone flowmeting zijn enkele eigenschappen van de 6-weg EPIV. Deze eigenschappen bieden vele voordelen ten opzichte van drukafhankelijke uitvoeringen. 

De aandrijving kan via de smartphone in gebruik worden genomen. Dankzij Near Field Communication (NFC), zelfs wanneer het product niet is aangesloten op een voedingsspanning.

Drukonafhankelijk (dynamisch) regelen zorgt te allen tijde voor de juiste hoeveelheid water en optimaal ruimtecomfort zelfs bij deellast en drukverschilschommelingen.
Of uw voorkeur nu uitgaat naar een elektronisch of mechanisch drukonafhankelijke versie, bij Belimo vindt je het meest uitgebreide assortiment 6-weg oplossingen.

Uiteraard geschikt voor communicatie via de meest voorkomende aansturingen/bus-protocollen, 0-10V, Modbus, Bacnet, MP-bus etc. 

Bekijk het assortiment

Voor meer informatie: bezoek onze website www.belimo.nl