Productnieuws

De beste bescherming voor warmtepompinstallaties met de appendages van Caleffi

Warmtepompinstallaties zijn vaak de eerste keuze in de verduurzaming van cv-installaties. Dit is financieel ook een stevige investering. Het is daarom belangrijk om meteen te investeren in een goede bescherming van de volledige warmtepompinstallatie. Met de appendages van Caleffi wordt aandacht besteed aan elk onderdeel van het systeem.

Verwarming verzekerd, ook bij vrieskou

Momenteel zijn monoblock warmtepompen het meest populair. Hun buitenunit is met aanvoer- en retourleidingen verbonden met de binneninstallatie. ’s Winters ligt vorstgevaar van leidingen op de loer. Met de Caleffi vorstbeveiligingsklep wordt dit vermeden: zodra de watertemperatuur 3°C bereikt, wordt het water druppelsgewijs uit de leiding afgevoerd. Zo is de installatie beschermd tegen storingen door vorst.

Altijd de juiste comfort flow

Om bij de omschakeling van verwarming naar warmwaterproductie en omgekeerd een goede, continue hydraulische doorstroming te garanderen is de Caleffi drukverschilregelaar een betrouwbare oplossing.

Geen vuiltje en geen lucht

Lucht en vuil leiden tot een lager rendement, storingen en vroegtijdige slijtage bij warmtepompen. Een vuilafscheider verwijdert onzuiverheden uit het installatiewater en verzekert een optimale werking van de warmtepomp. Ook een luchtafscheider voorkomt slijtage van de warmtepompinstallatie.

Installaties blijven 100% vuil- en luchtvrij met de luchtafscheider DISCAL® i.c.m. de DIRTMAG® vuilafscheider of de Caleffi XF magnetische vuilafscheider-filter of met de gecombineerde lucht-vuilafscheider DISCALDIRTMAG®.

Optimaal debietbeheer

In een warmtepompinstallatie die niet alleen de woning verwarmt en koelt maar ook voor sanitair warm water zorgt, is een driewegklep of -zoneventiel van Caleffi onontbeerlijk.

Caleffi appendages zorgen voor een optimale en energiezuinige werking van de warmtepompinstallatie.

Bekijk het assortiment