Productnieuws

De meerwaarde van het Caleffi buffervat voor een kwalitatief en duurzaam warmtepompsysteem

Een nieuwe installatie of renovatie is met de integratie van een warmtepomp een duurzame investering voor de toekomst. Deze is echter gevoelig voor vuil, bevriezing, fluctuerende debieten, enz. Het omringen van de warmtepomp met de juiste appendages en systemen zal dan ook zorgen voor een optimale prestatie.

De voordelen van een buffervat

Een buffervat zorgt voor een verhoogd volume van de systeeminhoud. Dit zorgt er in de eerste plaats voor dat er voldoende capaciteit beschikbaar is om fluctuerende debieten op te vangen, maar ook om het nodige comfort te garanderen wanneer de warmtepomp bij koud weer de ontdooifunctie moet activeren. Het Caleffi buffervat is bovendien voorzien van een hydraulische scheiding. Primair en secundair debiet worden gescheiden om ook bij meerdere secundaire kringen het gevraagde debiet en temperatuur te voorzien.

Comfort gedurende het hele jaar

Door de steeds vaker voorkomende hete zomers is er meer vraag naar koeling tijdens de zomermaanden. De buffervaten van Caleffi hebben een temperatuurbereik van -10 tot 95°C zonder ijsvorming. Ze kunnen dus naast warm ook koud water voorzien aan de installatie om het hele jaar comfortabel door te komen.

Kwaliteit en duurzaamheid in een compact jasje

Het nieuwe Caleffi buffervat is vervaardigd uit kwaliteitsvolle roestvrij staal (INOX) en voorzien van isolatieschalen. Omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van kleinere watervolumes in installaties, voorziet Caleffi bijzonder compacte buffervaten. De buffervaten zijn verkrijgbaar in volumes van 15l, 20l, 25l, 30l en 50l. Er is ook een versie voor hybride installaties beschikbaar. Deze is beschikbaar in 50l en voorzien van extra aansluitpunten.

Bekijk het assortiment