Productnieuws

De nieuwe Therma V R32 Split 4 en 6 kW

LG Electronics (LG) introduceerde afgelopen voorjaar de Therma V R32 Split 4 en 6 kilowatt (kW) luchtwarmtepompen. Deze uiterst energie-efficiënte modellen zijn compacter en lichter dan hun voorgangers en eenvoudig te plaatsen in kleinere ruimtes. De nieuwe oplossingen zijn hierdoor zeer geschikt voor kleinere huishoudens en gestapelde bouw en voor nieuwbouw- of renovatieprojecten.

Lichter en kleiner met weinig koudemiddel

Vanwege het gewicht en de maatvoering zijn de nieuwe luchtwarmtepompen eenvoudig en snel te installeren door HVAC-technici.Bovendien hebben beide modellen weinig koudemiddel nodig; hierdoor zijn de binnenunits vrijgesteld van de minimale vloeroppervlakte-eisen die doorgaans gelden voor oplossingen die R32-koudemiddel gebruiken. Zo hebben de nieuwe warmtepompen een totale koudemiddelvulling die lager is dan 1,842 kg. Dat betekent dat ze niet onderhevig zijn aan keuringsvereisten voor de installatieruimte, zodat voorafgaand aan de installatie géén aanpassingen nodig zijn. Dat zorgt niet alleen voor een snelle en eenvoudige installatie, maar het is ook beter voor het milieu.

Bovendien zijn de nieuwe modellen erg energiezuinig; de COP1 van beide luchtwarmtepompen loopt tot 5.10, wat inhoudt dat zij voor de productie van 5,1 kW warmte slechts 1 kWh elektriciteit nodig hebben.

Zeer compacte en geluidsarme luchtwarmtepompen

Afhankelijk van het type binnen-unit dat eindgebruikers kiezen, worden LG's Therma V R32 Split 4 en 6 kW-oplossingen geleverd als Hydro Box of Integrated Water Tank. De Hydro Box is zeer ruimte-efficiënt en gemakkelijk te installeren in kleinere ruimtes. Verder hebben beide type warmtepompen een zeer laag geluidsniveau, met als voordeel dat zij bij huishoudens dichterbij de erfgrens kunnen worden geplaatst, zonder dat buren hiervan last ondervinden.


Bekijk het assortiment