Productnieuws

De nieuwste generatie: Panasonic R290 Aquarea M-serie

Het nieuwe, modulaire concept van de Panasonic Aquarea M-serie maakt meer toepassingskeuzes mogelijk met verschillende binnenunits, in All-in-One- en Bi-Bloc-varianten, evenals de optie voor een volledige control box of remote-only-basisfunctionaliteit.

Grote woningen en kleine utiliteit

De nieuwe Panasonic Aquarea M-serie (9 kW tot 16 kW) met het natuurlijke koudemiddel R290 is zeer geschikt voor grote twee-onder-één-kappers, vrijstaande woningen en kleine utiliteit. Het gebruik van het R290-koudemiddel maakt een cv-aanvoertemperatuur tot 75 °C mogelijk, zelfs met een buitentemperatuur van -10 °C. Daardoor is deze warmtepomp een ideale vervanger van de cv-ketel, omdat het systeem de juiste temperatuur voor radiatoren levert. Tevens kan er gebruik worden gemaakt van de bestaande leidingen en radiatoren, wat verduurzamen zonder ingrijpende aanpassingen of verbouwing mogelijk maakt.

Tot 160 kW in cascade

Met de Cascade Manager kunnen maximaal 10 Aquarea lucht-water warmtepompen slim aan elkaar worden gekoppeld, zodat een gecombineerd vermogen tot 160 kW kan worden geleverd. Na toevoeging van een extra buffer in de installatie kan de manager naast verwarming en tapwater ook koeling voor het gebouw regelen, door het bedienen van driewegkleppen. De Cascade Manager stuurt de warmtepompinstallatie daarbij ofwel weersafhankelijk, ofwel op de waterzijdig gekozen setpointtemperatuur aan.

Hoge prestaties

De M-serie maakt gebruik van de Aquarea T-CAP-technologie en de nieuwe compressor met injectietechnologie. Ze kunnen daardoor werken bij buitentemperaturen tot -28°C en hun capaciteit behouden zonder back-upverwarming bij -20°C. Met andere warmtepompen is een hogere nominale capaciteit of het gebruik van een elektrische verwarming nodig om hetzelfde comfortniveau te bereiken bij deze temperaturen.

Superstil

Verder is de compressor, die het meeste geluid produceert, uitgerust met een dubbele structuur voor een veilige, stille werking. Het geluidsarme ontwerp maakt een ERP-geluidswaarde van slechts 53 dB(A) mogelijk en in Super Quiet-modus kan het geluidsniveau nog verder worden verlaagd met -8dB(A).

Eenvoudige installatie

De installatie van het systeem is 100% hydraulisch, met alleen waterleidingen tussen de buitenunit en het interieur van de woning. Dat maakt een eenvoudige en flexibele installatie mogelijk, omdat er geen extra veiligheidsmaatregelen in huis nodig zijn in verband met het gebruik van koudemiddelgassen of brandstofgasleidingen. Het natuurlijke koudemiddel R290 is namelijk geen f-gas. Daarnaast maakt het gebruik van slechts twee leidingen, waardoor het eenvoudig is aan te sluiten.

Bekijk het assortiment