Productnieuws

De snelste manier om aan de energiewet te voldoen!

Siemens biedt een breed assortiment aan intelligente ultrasone energiemeters voor diverse marktsegmenten. De energiemeters kenmerken zich door hoge mate van flexibiliteit, eenvoudige inbedrijfstelling en met de mogelijkheid tot uitlezing op afstand heb je altijd de meest actuele data tot je beschikking.

De energiemeters voldoen aan MID4, nauwkeurigheidsklasse 2 voor warmtemeting en EN1434 voor koudemeting. De meters zijn uiterst accuraat, slijtvast en blijven stabiel, zelfs op lange termijn. Dankzij de ultrasone meting zijn er geen mechanische onderdelen die de flow beïnvloeden. Communicatie met de meter kan door middel van M-Bus, Modbus of BACnet (MS/TP). De UC50 en UH50 energiemeters beschikken over een eigen rekenwerk en programmeerbare tarievenregistratie.

Intelligente energiemeters voor diverse marktsegmenten

Voor residentiële en utiliteitsmarkten zijn de UH20 en UH30 beschikbaar in DN20 - DN25. Voor utiliteits- en industriële toepassingen is er de UH40 in DN20 - DN25 en de UH50 met een doorlaat van DN20 - DN150.

De energiemeters kunnen worden voorzien van verschillende communicatie- en voedingsmodules. Draadloze communicatie met de UH50 is mogelijk via LoRaWAN en is hiermee gereed voor IoT. LoRaWAN heeft bijna geen last van obstakels zoals muren en stoorzenders. Het grote bereik maakt een meshnetwerk of repeaters overbodig. Het bereik kan kilometers zijn in het open veld en in gebouwen is eenvoudig het hele pand gedekt. In combinatie met de Connect Box koppel je de meters eenvoudig naar de Cloud.

Bekijk het assortiment