Productnieuws

De vernieuwde Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing mét WindShield

Ontdek de vernieuwde Delta-Discovery Air (DDA) warmtepompbehuizing; de perfecte oplossing voor het plaatsen van warmtepompen op schuine daken. De vernieuwde DDA warmtepompbehuizing is de tweede generatie van een succesvolle productlijn die is ontwikkeld op basis van feedback van klanten en eigen inzichten.

Een van de grootste innovaties van de DDA is het optionele WindShield; een licht gebogen paneel dat aan de buitenkant van de behuizing wordt gemonteerd. Het gepatenteerde WindShield elimineert de nadelige effecten van wind op de werking van de warmtepomp. Met andere woorden; de COP (Coëfficiënt of Performance) van de warmtepomp wordt niet beïnvloed door windval. Daarnaast is de DDA nu ook geschikt voor duurzame propaantoepassingen, wat in opkomst is. DDA behuizing wordt op maat gemaakt om perfect te passen bij de warmtepomp en de opstelling op het dak.

Bij plaatsing van de warmtepompbehuizing op schuine daken is deze door middel van een bouwkundig aan te brengen serviceluik vanuit de woning te bereiken. Een groot voordeel van het inpandige inspectieluik is dat de installateur niet meer het dak op hoeft en de consument geen extra kosten hoeft te maken voor onderhoud van buitenaf. Nieuw is de optie om het achterpaneel te openen voor een nog betere toegang tot de warmtepomp voor inspectie en onderhoud.

Andere innovaties zijn de opties om de Delta-Discovery Air naar wens te voorzien van WTW-aansluiting en/of rioolontluchting, dit is niet van toepassing bij propaantoepassingen. Daarnaast is de behuizing nu leverbaar in elke gewenste RAL-kleur (optie), waardoor deze optimaal kan worden afgestemd op de kleur van het dak en perfect in de omgeving past.

Bij de ontwikkeling van de DDA is er extra aandacht besteed aan duurzaamheid en recyclebaarheid. Het indekstuk is voorzien van Leadax, de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood.