Productnieuws

De voordelen van koudemiddel R290

De afgelopen tijd is er veel aandacht besteed aan het belang van duurzaamheid en de bescherming van het milieu, maar bij Vaillant doen we dit al tientallen jaren. Wij streven ernaar om onze producten altijd te blijven ontwikkelen, en ze duurzamer en efficiënter te maken. Eén van deze manieren is het gebruik van koudemiddel R290 in onze lucht-waterwarmtepomp aroTHERM plus.

Hoog rendement en lage GWP

R290 is een natuurlijk koudemiddel dat steeds vaker wordt gebruikt als alternatief voor synthetische koudemiddelen. Eén van de voordelen is laag GWP, wat betekent dat het minimaal invloed heeft op het broeikaseffect en de opwarming van de aarde.

Naast het lage GWP heeft R290 een hoge rendementswaarde. Dit betekent dat het koudemiddel een hogere energie-efficiëntie biedt dan traditionele koudemiddelen. Hierdoor kan er meer energie worden bespaard en op lange termijn worden bespaard op de energiekosten.

Hoge aanvoertemperatuur

Een ander voordeel van R290 is de hoge aanvoertemperatuur tot 75°C, wat warmtepompen zoals de aroTHERM plus ideaal maakt voor gebruik in renovaties met behoud van bestaande radiatoren.

Lucht-waterwarmtepomp aroTHERM plus

De Vaillant lucht-waterwarmtepomp aroTHERM plus maakt gebruik van koudemiddel R290. Hierdoor is de warmtepomp niet alleen duurzamer, maar ook efficiënter en beter voor het milieu.

Kortom, koudemiddel R290 biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele koudemiddelen, zoals een laag GWP en hoge rendementswaarden. De toepassing van R290 in de lucht-waterwarmtepomp aroTHERM plus zorgt niet alleen voor een duurzamer en efficiënter verwarmingssysteem, maar ook voor een betere bescherming van het klimaat.

Bekijk het assortiment