Productnieuws

Doe het slim! Dynamisch hydraulisch balanceren

Besparen door waterzijdig inregelen en hydraulisch balanceren via

Acvatix PICV en SSA-servomotoren.

In de zoektocht naar kostenbesparing en verhoogd comfort in HVAC-systemen biedt Siemens een innovatieve oplossing met Acvatix PICV (drukonafhankelijke combi-afsluiters) en SSA-servomotoren. Deze geavanceerde technologieën maken dynamisch hydraulisch balanceren mogelijk en verbeteren zowel de energie-efficiëntie als het comfort.

Eenvoudig en Kostenefficiënt

Met dynamische afsluiters zoals PICV is het niet nodig om complexe berekeningen uit te voeren voor drukverlies en volumestroom. Alleen de berekende waterhoeveelheid bepaalt welke afsluiter nodig is, waardoor installatiewerk en kosten worden verminderd.

Comfort Verhogen, Kosten Verlagen

PICV's voorkomen overmatige aanvoer en hydraulische interferentie, wat het energieverbruik en de bedrijfskosten verlaagd. Nauwkeurige temperatuurregeling met PICV verbetert het comfort van de gebruikers, ideaal voor radiatoren, koelplafonds, VAV's en ventilatorconvectoren.

Voordelen van Acvatix

  • Eenvoudige Planning en Implementatie: Flexibele planning dankzij een breed volumestroombereik en groot drukverschilbereik.
  • Vereenvoudigde Dimensionering: Gemakkelijke dimensionering, voorinstelling, hydraulische balancering en inbedrijfstelling besparen tijd en moeite.
  • Onafhankelijke Drukregeling: Het systeem kan eenvoudig worden uitgebreid met onafhankelijke drukregeling, wat de flexibiliteit verbetert.

Siemens' Acvatix PICV en SSA-servomotoren zijn de sleutel tot een slimmere en efficiëntere benadering van HVAC-systemen. Dynamisch hydraulisch balanceren, gecombineerd met drukonafhankelijke afsluiters, verhoogt niet alleen het comfort, maar verlaagt ook de energiekosten. Een win-win voor technische planners en gebouweigenaren.

Bekijk het assortiment