Productnieuws

Duurzaam verwarmen met een elektrische radiator

In de meeste woningen hoeven slaapkamers en badkamers maar incidenteel verwarmd te worden. Voor deze ruimten is het zeer rendabel om lokale elektrische verwarming toe te passen. Er wordt dan alleen energie gebruikt wanneer dat echt nodig is. Bij een traditionele centrale verwarming worden alle ruimten verwarmd door de installatie en bij een warmtepomp is de regelbaarheid per ruime vaak lastig. Lokaal elektrisch is dan de beste oplossing.

Waarom elektrisch?

De elektrische radiatoren voorzien in hoge mate van comfort door goede regelbaarheid en de juiste balans in convectie- en stralingswarmte. Door stralingswarmte voelt de ruimte behaaglijk en aangenaam en door convectiewarmte treden er geen temperatuurverschillen op.

Masterwatt kent diverse type radiatoren, waaronder elektrische radiatoren met warmteopslag. Radiatoren met warmteopslag hebben een elektrisch, aluminium verwarmingselement. Dat warmt de ruimte snel op met behulp van convectiewarmte. Naast deze convectiewarmte geven keramische elementen aangename stralingswarmte af.

De radiatoren zijn naast efficiënt in energieverbruik ook nog eens slim uitgevoerd. Zo beschikken de meeste radiatoren over een ingebouwde klokthermostaat, een radiosignaal voor een draadloze kamerthermostaat, openraamdetectie of bediening met een app.

Met een elektrische radiator kiest de bewoner een duurzame verwarmingsoplossing. Doordat de kamers individueel geregeld worden en niet aangesloten zijn op een centraal systeem, bespaart de gebruiker ook nog eens energie. De radiator wordt namelijk alleen ingeschakeld op het moment dat hij echt nodig is.

Alle radiatoren zijn in verschillende vermogens en uitvoeringen leverbaar. Beperkte ruimte? Geen probleem! Naast de standaard horizontale uitvoering, zijn diverse modellen ook in een verticale uitvoering leverbaar.

Uitgelicht: De Sublime, mooie vormgeving en energie-efficiënt

De Sublime elektrische radiator combineert een fraai design met een aantal uiterst slimme en energiebesparende functionaliteiten. Door zijn fraaie vormgeving past hij in ieder interieur. In de Sublime RF is een radiofrequentie-ontvanger (RF) ingebouwd, waaraan een draadloze RF-thermostaat gekoppeld kan worden. Deze RF-ontvanger heeft een bereik van ongeveer 30 meter in een gebouw. Hierdoor kan de thermostaat op de gewenste plaats gemonteerd worden en stuurt hij daar vandaan de Sublime draadloos aan.

Daarmee is de Sublime de perfecte radiator voor vrijwel iedere ruimte.
Bekijk het assortiment