Productnieuws

EasySafe van Burgerhout is HydrogenReady

Burgerhout, onderdeel van M&G Group, zet volop in op verduurzaming door producten en systemen te ontwikkelen die een bijdrage leveren aan een CO₂-neutrale toekomst. Het succesvolle en innovatieve EasySafe rookgasafvoersysteem is een mooi voorbeeld. Nu al geschikt voor de hybride toepassing waterstof!

Letterlijk de verbindende schakel

Burgerhout ontwikkelt innovatieve producten en oplossingen die bij uitstek geschikt zijn om letterlijk de verbindende schakel te vormen tussen de apparaten die gezamenlijk de hybride oplossingen vormen. Daarmee streven we er óók naar om de figuurlijke verbinding te maken tussen mens en milieu, oftewel ‘the green connection’. Met aandacht voor circulariteit en sustainability.

Uniek push fit systeem 

Tijdens de ontwikkeling van het EasySafe-systeem lag de lat hoog: het moest een oplossing worden waarmee de installateur op een makkelijke manier een zeer veilig en duurzaam systeem kan installeren. Het resultaat is een technisch vernuftige push-fit koppeling met een innovatieve trekvaste verbinding. De trekvastheid is meer dan 450N, daarmee is de kans op het losraken van de componenten nog verder gereduceerd.

Bewezen effectief

Op dit moment bewijzen de EasySafe RGA-systemen zich bij een waterstofproject. In Lochem worden een twaalftal huizen verwarmd met waterstof. Waterstof is veiliger dan aardgas en bovenal een duurzame keus. De bewoners van deze huizen zijn positief: “We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan een gezonder klimaat. Daarnaast vinden we het fijn om te weten dat waterstof veiliger is dan aardgas.” Aldus een bewoonster die meedoet aan het project.

Makkelijke installatie

Met EasySafe heeft Burgerhout ook aan het montagegemak voor de installateur gedacht. De buizen hebben aan de inkortzijde namelijk dezelfde lengte. Deze gelijke lengte en de bevestiging van de binnenbuis in de luchttoevoerbuis maakt het mogelijk om het systeem zonder demontage in te korten.

De trekvaste verbinding biedt ook een installatievoordeel: het is niet meer nodig de bochten separaat te beugelen. Eén beugel om elke mof van de pijp volstaat. Voor deze beugelpositie is de EasySafe-beugel ontwikkeld. Dankzij de excentrische bevestiging worden de pluggaten langs de buis geboord. De beugel is voorzien van een handige verstelmogelijkheid, waardoor het op afstand zetten  of het instellen van het afschot is vereenvoudigd.

Bekijk het assortiment